Anne van Munster weet wel wat voor spelletje haar vader/coach Jan wil spelen

anne van m
Anne van Munster denk dat de dames 1 nog in de opbouwfase zitten na zo’n lange tijd zonder handbal.

HEESCH – Waar de dames van Dynamico staan in de eerste klasse? Anne van Munster weet het eigenlijk ook niet precies. En daar zijn meerdere redenen voor. Ondanks de nederlaag tegen Bergeijk afgelopen weekeinde hoopt de Heesche dat er in de bovenste helft kan worden meegedraaid.

Maar we beginnen even met die oorzaken waardoor het nog onduidelijk is wat een realistische doelstelling kan zijn. Allereerst: corona. “Er zat zo lang tussen deze wedstrijd en ons laatste competitieduel, dat je echt weer tijd nodig hebt om erin te komen, qua conditie en qua spel. Tegen Bergeijk (24-18, red.) speelden we best goed ondanks dat het weer erg wennen was.”

Ten tweede: de nieuwe begeleidingsstaf. Trainer/coach Paul Schobbers stopte, waarna een zoektocht naar een opvolger moeilijk bleek. Het werd een oplossing in tweeën, met oud-keepster Jiska Vermeulen als trainer en haar vader Jan als coach. “En die hebben ook weer hun eigen ideeën. Plus ze moeten de samenwerking nog op elkaar afstemmen. Jiska, die ontzettend fanatiek is, traint nu veel op snelheid en kracht en later komt er wellicht meer focus op de onderlinge afstemming van het team, zoals wisseltjes.”

Tegen nieuwe ploegen zoals tegenstander van zaterdag

Of ze het leuk vindt of haar vader coach is of juist niet? “Dat maakt me niet zoveel uit. Hij is bij de A ook al mijn coach geweest. Dus ik weet wel ongeveer wat voor handbal hij wil spelen: gericht op de dekking volgens het principe buitenom dicht, binnendoor steun. En hij is ook erg van het uitproberen, kijken of mensen op andere posities ook goed uit de voeten kunnen.”

De 23-jarige middenopbouwster ziet nog een derde reden: de samenstelling van de competitie. “We moeten tegen een aantal heel nieuwe teams (zoals Groot Venlo dit weekeinde, red.) en ook soms tegen ploegen tegen wie we lang niet gespeeld hebben. Dus het is lastig in te schatten hoe goed die teams zijn.”

Twee speelsters (tijdelijk) niet beschikbaar, kwartet erbij

En vooruit, er is ook nog een vierde oorzaak: de selectie zelf. “Lieke Broekman-van Iperen komt rustig terug na de geboorte van haar dochter Nina en Eline van der Heijden is nu weg door haar zwangerschap. Mirne Hoeks, Anouk Maas en Maud van de Wetering (dames A) en Luca Banken (dames 2) zijn erbij gekomen. Dat is ook wennen aan elkaar. We hebben nu inderdaad een heel ruime selectie, maar de ervaring leert dat je dat ook wel nodig gaat hebben door blessures en andere afwezigen.”

Dit alles overziend moet Anne – in het dagelijks leven psycholoog in dienst van defensie en als het goed is over een paar jaar zelf militair – het antwoord schuldig blijven op de vraag wat de concrete doelstelling is. “Daar hebben we het ook niet zo over gehad, maar ik hoop dat we in de bovenste helft mee kunnen draaien.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin