Benauwde zege met hoge amusementswaarde voor dames

EINDHOVEN – Waar vorige week Sanne Turlings uitblonk bij de Dynamico-dames, was het deze week Babet Verstegen. Met zeven goals, inclusief de belangrijke 29e, zorgde zij voor een krappe zege bij OSV Handbal 3: 28-29 na een ruststand van 12-12.

Voor rust stonden negen spelers van de gasten al op het scorebord. PSV had qua score het initiatief en stond zelfs een paar keer met drie goals voor. Bij 11-8 was het over met de Eindhovense pret. Aemy Sevinga tekende haar eerste treffer aan, en datzelfde gold voor Eva Langens. Zowel voor als na de treffer van die laatste scoorde Lisa Turlings. Maar de 11-12 werd niet over de streep getrokken. De middenopbouwster van de thuisploeg bepaalde de ruststand op 12-12.

In de eerste helft had Babet Verstegen al een keer gescoord, maar in de tweede helft was ze pas echt on fire. Na de 13-14 van Anne van Munster maakte zij een onvervalste hattrick. Waar haar eerste goal een break was, waren deze drie doelpunten allemaal vanaf de rechterhoek. Toen Sabine Bouwman ook nog eens 13-18 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Maar zo snel als de voorsprong opliep, zo snel liep die ook weer terug.

Tot het uiteindelijk helemaal gelijk stond: 21-21. Blijkbaar had die inhaalrace de thuisploeg toch veel energie gekost, want de 21-22 uit een penalty werd niet gevolgd door een antwoord. Twee rake breaks van Dynamico zorgden weer voor een mooie voorspong. Die ook nooit meer werd afgegeven, al kwam PSV nog dichtbij. Maar bij 27-28 was het opnieuw Babet Verstegen die koel voor de keeper bleef na een break. De 28-29 viel nog, maar die rake penalty bleek de laatste treffer van de wedstrijd. Daardoor kan de formatie van Peter van der Vloet met een fijn gevoel carnaval in.

PSV Handbal 3 – Dynamico 28-29 (12-12). Scores Dynamico: Babet Verstegen 7, Aemy Sevinga 4, Sabine Bouwman 4, Luca Banken 4, Britta Schoones 3, Lisa Turlings 3, Anne van Munster 2, Eva Langens 1, Manouk van den Hout 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin