Dames draaien achterstand in ultieme slotfase om in zege

WEERT – Oef, wat zag het er slecht uit voor de Dynamico-dames in Weert. Rapiditas 2 maakte 19-16 in het laatste kwart van de wedstrijd. Maar een tactische aanpassing en een scherpe schutter zorgden alsnog voor een zege: 20-22 (rust 12-11).

De tactische aanpassing was het uitdekken van een goede speelster van de Limburgse opponent. “We zijn opportunistisch één tegen één gaan spelen”, legde trainer Peter van der Vloet kort na afloop uit. “Daardoor ging Rapiditas van te grote afstand gooien, zodat onze keeper telkens kon redden. Dat doe je liever niet, uitdekken, maar het was nodig. Eerder gaven ze ons te veel ‘klappen’ in plaats van andersom. De fysiek sterke cirkellopers werden steeds bereikt en die beukten door onze dekking.”

Zodoende kon Dynamico, subtopper in de eerste klasse zuid, laagvlieger Rapiditas maar niet achter zich laten in de tussenstand. 0-1 en 3-4 waren voorsprongen, maar daarna hadden telkens de gastvrouwen het initiatief. Niet dat zij nou een beslissend gat wisten te forceren, maar bij 14-14 leek het daar dus wel even op, getuige de run van 5-2, waardoor er 19-16 op het scorebord terechtkwam. De eerder genoemde scherpe schutter was middenopbouwer Aemy Sevinga. Van de eerste vijftien Heesch/Osse treffers had zij er maar één gemaakt en ook de 17-16 had nog niet veel waarde.

Haar hattrick bij 19-16 had dat uiteraard wel. Sabine Bouwman, ook uitstekend op dreef, maakte met de 19-20 de mentale tik voor Rapiditas nóg groter. Opnieuw Aemy en Babet Verstegen (vanuit de linkerhoek) beslisten vervolgens de wedstrijd: 19-22. Rapiditas maakte nog wel de 20-22, maar daar bleef het dan ook bij. Peter van der Vloet was even blij als opgelucht: “God, wat hebben de dames gestreden als leeuwen. En die vier treffers van Aemy kwamen echt uit haar tenen.”

Rapiditas 2 – Dynamico 20-22 (12-11). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 6, Sabine Bouwman 6, Sanne Turlings 3, Anne van Munster 2, Babet Verstegen 2, Eva Langens 1, Luca Banken 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin