Dames moeten eerste nederlaag incasseren: ‘Misschien wel zondagmiddagblues’

DEURNE – De dames van Dynamico hebben geen punten mee kunnen nemen uit Deurne. De Sprint boekte een verdiende overwinning: 27-22. Na twee zeges was er dus de eerste nederlaag van het nieuwe seizoen.

Mirne Hoeks maakte de 0-1, naar later bleek zou het de enige voorsprong zijn van de wedstrijd. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar toen werd het eerste tikje uitgedeeld door de thuisploeg. Een run van 4-0 betekende een tussenstand van 7-3. Maar de dames lieten zich niet direct uit het lood slaan. Met name Jessie van Lieshout had het op haar heupen; liefst vier keer trok ze de trekker over.

Het zorgde voor een tussenstand van 13-12 (na rust 12-10), waarna Mirne Hoeks vanuit de hoek de gelijkmaker maakte. Dacht, ze althans. En feitelijk was het ook zo, maar het doelpunt werd niet geteld. De scheidsrechter dacht dat de bal tegen de paal was, terwijl die in werkelijkheid tegen de achterste staander was gekomen. Het gaat te ver om te zeggen dat dat bepalend was, maar feit was wel dat Dynamico even de kluts kwijt was. Dat resulteerde in drie tegentreffers op rij: 16-12.

En van die klap herstelde de formatie van trainer/coach Peter van der Vloet niet meer, ondanks het feit dat Britta Schoones vanaf dat moment goed begon te draaien en drie keer scoorde. “Een verdiende overwinning voor De Sprint”, aldus Peter. “We hadden te weinig overtuiging in de aanval. Misschien was het wel de zondagmiddagblues.”

De Sprint – Dynamico 27-22 (12-10). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 6, Jessie van Lieshout 4, Luca Banken 3, Britta Schoones 3, Evi Hoeks 2, Anne van Munster 2, Manouk van den Hout 1, Aemy Sevinga 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin