Dames winnen nipt dankzij reddende engel Sabine, heren ten onder in Rotterdam

HEESCH / ROTTERDAM – De dames van Dynamico zijn met een krappe zege begonnen aan 2024, terwijl de heren niets overhielden aan het uitduel bij Feyenoord.

Dynamico dames 1 – Tremeg 26-25 (13-13).
“We hebben het onszelf moeilijk gemaakt, maar de punten zitten in de tas”, was het commentaar van trainer-coach Peter van der Vloet na afloop. Gezien de stand op de ranglijst – derde om achtste in de eerste klasse zuid – had hij een makkelijkere zege verwacht. Bij 22-21 leken drie Dynamico-treffers op rij de beslissing te brengen, maar de gasten uit Gemert kwamen zelfs nog helemaal terug tot 25-25. Gelukkig maakte Sabine Bouwman de winnende treffer vanaf de linkeropbouw.
Scores Dynamico: Mirne Hoeks 7, Sabine Bouwman 6, Luca Banken 2, Jessie van Lieshout 2, Anne van Munster 2, Manouk van den Hout 2, Astrid Weug 1, Britta Schoones 1, Aemy Sevinga 1, Gaby van de Meulenreek 1.

Feyenoord – Dynamico heren 1 34-30 (17-17).
Ook in het (eredivisie)duel bij de mannen stond het na dertig minuten gelijk. En ook bij dit duel zette de thuisploeg op een gegeven moment een tussensprint in. Helaas voor Dynamico kwam er geen comeback meer, laat staan een punt of punten. Het veldspel van de ploeg van trainer-coach Damir Josipovic was prima in orde, alleen de afronding moest beter zijn voor een resultaat. Wout van Iperen werd bij zijn rentree topscorer met acht goals. Aanvoerder Erik Loeffen was zes keer trefzeker. Twee dagen na deze wedstrijd werd hij – samen met bestuurslid Maud – ouder van zoon en eerste kind Noah. Proficiat namens de hele vereniging. Cirkelloper Merijn van Loon keerde ook terug na blessureleed; hij noteerde drie treffers.
Scores Dynamico: Wout van Iperen 8, Erik Loeffen 6, Thomas van Kessel 4, Cas Kerstens 4, Jordi van Erp 3, Merijn van Loon 3, Firouz Hosseini 1, Nic Cornelissen Wenting 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin