Dynamico HS3 – Internos HS2

Het is weer zover! Een vrije zondagavond en er is toch weer een hoop onzin gebeurd, dus we kunnen wel weer een wedstrijdverslag gevuld krijgen. De wedstrijd tegen Internos wordt zo meteen behandeld, eerst even de seizoensvoorbereiding en een kleine voorstelronde van onze nieuwe aanwinsten.

Allereerst hebben we jeugdtalent Dirk van Bussel binnen weten te halen. Na enkele jaren op hoog niveau in regio Utrecht te hebben gehandbald, vond hij het tijd om ook eens op een ‘iets’ lager niveau te gaan handballen. En in het korte tijdsbestek heeft hij al bewezen een goede aanwinst te zijn voor het team. Al is het maar omdat hij af en toe de trainingen verzorgt, en dat is een enthousiast ontvangen afwisseling vergeleken met de pipo die nu de trainingen geeft.

Vanwege de vele afmeldingen en blessures die we hadden (waaronder ikzelf) hebben we voor de wedstrijd tegen Internos nog drie aanwinsten in de wacht gesleept, namelijk Dick van den Hengel en heren A-jeugd spelers Thomas Janssen en Joep Smits. En die hebben zeker geholpen om de punten over de streep te trekken, dus dank daarvoor mannen!

Nog even over de voorbereiding dan. De eerste wedstrijd speelden we tegen Achilles uit Veldhoven. Achilles speelden met een zeer offensieve 3-3 dekking. Dit was iets waar de HS3 geen gemakkelijk antwoord op gevonden kregen en dus werd de wedstrijd ook verloren. Dus toekomstige tegenstanders: lekker in een 3-3 dekking spelen en ge hebt de punten binnen. Oh, we hadden wel een super scheidsrechter die wedstrijd, mag gewoon gezegd worden.

De tweede wedstrijd was tijdens het trainingsweekend in Liempde. Tegenstander: studentenvereniging Oktopus in Eindhoven. Qua wedstrijdvoorbereiding is er zelden een groter verschil gezien. Waar de studenten een volledig team hadden met een zeer uitgebreide en georganiseerde warming up, kwamen onze heren een kwartier voor tijd het veld op gekropen. Desalniettemin werd deze wedstrijd wél gewonnen. Naar verluid staat de scheidsrechter nog steeds bezopen op het veld te fluiten. 

Ook nog even het vermelden waard wat betreft het trainingsweekend: één van onze spelers werd door een stel dames in Boxtel qua leeftijd op 45 jaar geschat. Doet toch pijn als je in werkelijkheid maar 25 jaar bent. Uit privacy redenen zal de identiteit van de speler geheim blijven (Fons heeft aangegeven dat hij dit liever niet wereldkundig maakt).

De derde en laatste wedstrijd van de voorbereiding was vorige week tegen Bruine Ster in Zevenbergen. Helaas werd deze wedstrijd ook verloren met Ajax-achtige cijfers, namelijk 29-14. Ook jammer was dat niemand de heren even had verteld dat dit toch geen oefenwedstrijd was, maar een officiële wedstrijd. Wellicht hadden de mannen dan wel hun best gedaan.

Afijn, de wedstrijd tegen Internos dus. Want daar bent u natuurlijk in geïnteresseerd als lezer. Vanwege de afwezigheid van coach Niek Lubbersen (die zijn handbaltactieken een weekendje is gaan oppoetsen in Schotland) moesten we met de mannen zelf even improviseren qua tactiek en opstelling. En tja, dat is natuurlijk vragen om chaos. Naar verluidt maakt Johan Remkes zich al zorgen om het kippenhok dat is ontstaan in de kleedkamer van ’t Vijfeiken.

De eerste tactieken van Niek zijn al langzaamaan doorgesijpeld vanuit Schotland. Maar of dat met bijlen gaan gooien op het handbalveld de oplossing gaat zijn, daar zijn we nog niet over uit.

De wedstrijd werd overigens gewonnen met 23-18.

Tot slot, een oprechte vraag aan de mannen met ervaring. Sinds de derde helft van afgelopen zaterdag heeft keeper Thijs de Graaf spontaan last gekregen van een kalende plek op zijn hoofd. Hij zou graag willen weten hoe het dit het beste kan bedekken om zijn mannelijke waardigheid te behouden.


Met dank aan:

Johan ‘the Legend’ Hattink

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin