Effectieve Firouz en Bart in opmerkelijke rol aan basis van eerste zege heren Dynamico

PANNINGEN – De heren van Dynamico hebben in de eredivisie een teken van leven gegeven. Uit bij subtopper Bevo 2 werd een knappe inhaalrace beloond met de volle buit: 32-37 (20-17).

Wie de eindstand 32-37 had voorspeld na 15 minuten, zou zijn uitgelachen. Zo’n beetje elke aanval vloog erin van Bevo waardoor het 15-8 stond, Dynamico had al drie tijdstraffen gehad en een flinke achterstand in het begin van een duel betekende dit seizoen voor de Oss/Heesche formatie telkens een flinke nederlaag.

Wie de eindstand 32-37 had voorspeld met nog 7 minuten op de klok, zou misschien niet zijn uitgelachen, maar zou toch een tikkeltje merkwaardig worden aangekeken. Want op dat moment stond Bevo met 31-30 voor. En hoe gek het ook klinkt, dat was een mentale tik voor de hekkensluiter. Want de periode daar weer voor was ijzersterk, met een 25-29 tussenstand tot gevolg. Zou het niet vast kunnen houden van die marge de nekslag betekenen voor de donkerblauwe brigade?

‘Heilige grond’

Niks daarvan! Op ‘heilige grond’ – in de lente van 2019 werd in Panningen promotie afgedwongen naar de eredivisie – mondden een tactisch foefje én een wissel van trainer Damir Josipovic in klinkende punten. Allereerst, het foefje: er werd overgegaan op mandekking van de uitstekende linkeropbouwer van de gastheer. Dat klusje mocht Bart Hanenberg op zich nemen. Resultaat: geen treffers meer van deze speler, wel een tijdstraf voor hem.

De wissel met bepalende waarde, dat was Firouz Hosseini. Zijn snelheid op de break zorgde voor de 31-31. En als hoekspeler was hij ook drie keer eindstation van een aanval. Even zo vaak rondde hij dat koelbloedig af. Uiteraard waren Firouz en Bart niet de enige elementen die voor winst zorgden. Bevo gooide in de slotfase drie keer tegen lat of paal en Chiel van Iperen bleef doorgaan om ballen tegen de touwen te rammen van afstand.

Heel wat doelpuntenmakers vanaf de cirkel

Die laatste 7 minuten waren niet de enige periode van goed spel en een dito scoreverloop. Dat gold ook voor de periode van circa minuut 15 tot minuut 45. Frank Loeffen maakte heel wat strafworpen, vaak geforceerd door de beweeglijke Gjorge Bancaliski, en op de cirkel scoorden onder anderen Harm van Iperen, zijn broer Twan én Pim van Munster. Even leek die periode uiteindelijk voor niets te zijn geweest.

Tot Damir ingreep, maar misschien nog belangrijker: zijn jongens de rug rechtten, hun wilskracht lieten zien, maar bovenal hun handballende kwaliteiten. Het geeft de burger moed in een spannende degradatiestrijd.

Bevo 2 – Dynamico 32-37 (20-17). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 11, Frank Loeffen 7, Erik Loeffen 4, Firouz Hosseini 4, Harm van Iperen 4, Gjorge Bancaliski 2, Thomas van Kessel 2, Pim van Munster 1, Bart Hanenberg 1, Twan van Iperen 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin