Erik Loeffen is terug na kleine 2 jaar blessureleed: ‘Door corona makkelijker aanhaken’

64241432 2280230028727088 6091955692518768640 n
Erik Loeffen (14) bij het onthaal tijdens de promotiereceptie. Al snel kreeg hij op het hoogste nationale niveau te maken met blessureleed. Dat is gelukkig nu achter de rug.

Soms kan corona ook voordelen bieden. Aanvoerder Erik Loeffen maakt vanavond zijn eerste competitieminuten sinds december 2019, maar zijn achterstand op zijn teamgenoten is niet zo groot als zonder corona het geval zou zijn geweest. “Ik stroom nu ongeveer gelijk in. Anders was het veel moeilijker geweest om aan te haken.” 

Dat hij überhaupt weer zo zou terugkomen van zijn schouderblessure had hij niet verwacht. “Klopt, vorig seizoen zag ik het somber in. Het deed constant zeer. Ik ging gericht fitnessen, specifieke oefeningen doen. Op een gegeven moment was in het dagelijks leven de pijn weg. Maar dan ben je nog wel angstig in de eerste weken als je gaat trainen. Maar het ging vanaf het begin af aan goed. Ik heb de volledige voorbereiding kunnen meedraaien.” 

We zouden zonder corona een zorgeloos seizoen hebben gedraaid

Zijn rentree is eigenlijk bittere noodzaak, want zijn neef Jordi van Erp vertrok naar Quintus en er waren wat andere tegenvallers op de opbouwrij: Kevin de Leeuw die stopte, Olaf Langens die een stapje terug deed, Youri Jonkers die zijn rentree had willen maken bij Dynamico maar een ernstige blessure opliep. Het contrast met vorig seizoen lijkt groot voor de ploeg van trainer Vladan Mijalkovic. “Toen zag het er inderdaad beter uit. Na drie wedstrijden hadden we ook al vier punten. We zouden zonder corona een zorgeloos seizoen hebben gedraaid.”

Zijn er dan nu wel zorgen? “Onze doelstelling is hetzelfde, zo snel mogelijk veilig spelen. Als het niet tegen zit, dan zou het wel moeten lukken, maar de selectie is smal. En het was een rommelige voorbereiding met regelmatig blessures en jongens die op vakantie waren. Ik denk dat we echt nog een aantal weken nodig hebben om tot ons beste spel te komen.” De laatste voorbereidingswedstrijden, tegen Feyenoord en Volendam 2, gaven vertrouwen. “Die tegenstanders waren zo goed als compleet, het ging verrassend goed.”

Al met al kunnen we zeker tevreden zijn over de aanloop naar dit nieuwe seizoen

Extra leuk, Kevin van Erp, de broer van Jordi, viel positief op als opbouwer, terwijl hij eigenlijk een cirkelloper is. “Die pakt het heel goed op”, zegt de 30-jarige Ossenaar over zijn andere neef. “Hij heeft beide partijen volledig gespeeld en heel wat mooie goals gemaakt en assists gegeven. Die gaat een grotere rol spelen dan vorig seizoen, net als keeper Paul van Iperen. Al met al kunnen we zeker tevreden zijn over de aanloop naar dit nieuwe seizoen. Hopelijk kunnen we vanavond tegen DFS direct laten zien wat we kunnen.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin