Eva, Pam, Merel & Imke: 4 enthousiaste meiden die graag hun steentje bijdragen

fdacfd33 037e 4cf4 a1c0 c95fd0244e85
Het jeugdbestuur van Dynamico

Waar ze meer naar verlangen: meer naar handbal zonder beperkingen of meer naar school zonder beperkingen? Daar hoeven Eva van Munster, Pam Brocks, Merel Kamp en Imke van Nistelrooij niet lang over na te denken. ‘Handbal’, klinkt het direct in koor. Zowel school als handbal zijn weer enigszins opgestart en dat is maar goed ook. “Elke dag was hetzelfde zonder school en handbal”, luidt het antwoord van het kwartet hoe ze de lockdown beleven. En de conditie ging toch ook wel hard achteruit, daar konden die vele wandelingen niets aan af doen.

Dat de eerste weken van het handbalseizoen zo abrupt moesten worden afgebroken, was natuurlijk voor iedereen ontzettend teleurstellend. Maar voor de meiden B1 misschien nog wel net een beetje extra. “Het was het eerste jaar dat we eerste klasse speelden. En dat ging ook heel goed, we wonnen nog steeds alles. Maar toch was er een groot verschil, vorig seizoen wonnen met 30-3 en hoefden we er geen moeite voor te doen. Nu moesten we er echt voor werken en was het soms heel spannend, een keer was het 11-10.”

We spelen al heel lang met elkaar samen,
kennen elkaar door en door

Naast speelster zijn Eva, Pam, Merel en Imke ook samen het jeugdbestuur. Wat moeten ze dan eigenlijk doen? “Meehelpen activiteiten te organiseren en advies geven aan het bestuur als ze dat vragen.” Hoe kwamen ze erbij om deze vorm van vrijwilligerswerk te doen? “We werden gevraagd door Johan Hattink en Paul Verhoeven op het fusiefeest. Het leek ons leuk, dus zeiden we ja. Helaas ging er door corona niet alles door, bijvoorbeeld de presentatiedag van de nieuwe Dynamico-shirts waarvoor we ook hadden mee willen helpen.”

De vier zijn al heel lang goede vriendinnen, van basisschool de Toermalijn én van DOS’80, want ze zijn allemaal van de geel-zwarte ‘bloedgroep’. “Maar we kennen ondertussen ook de meeste jongens en meiden van rond onze leeftijd van Olympia. Na onze wedstrijden kijken we ook naar andere teams.” En doordat echte wedstrijden niet meer gespeeld konden worden, werd er laatst geoefend tegen de jongens B2. “Dat ging heel gelijk op. Qua techniek en spel ging het wel gelijk op, maar qua fysiek moesten we het uiteindelijk toch afleggen. We verloren met een paar punten verschil.”

Dat ze het de jongens zo moeilijk konden maken, heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat ze ontzettend op elkaar zijn ingespeeld. “We spelen al heel lang met elkaar samen, sinds dat we heel klein zijn. Alleen zijn we een paar keer van keeper gewisseld. Maar voor de rest kennen we elkaar door en door.” Dat komt Eva, Pam, Merel en Imke goed van pas, binnen én buiten het veld.

De jeugdbestuursleden aan u voorgesteld…

Merel Kamp
15 jaar
Uit Heesch
Maaslandcollege
Rechterhoek
Zusje Estell speelt in de D

Imke van Nistelrooij
15 jaar
Uit Heesch
Hooghuis Zuid-West
Middenopbouwer
Moeder Mariska is coach van haar team (MB1)

8c9343c0 b69a 4ca3 aed6 40ee3dd9d543
Een schattige foto uit de jeugd, toen de vier jeugdbestuursleden nog als kleine meiden in het veld stonden.

Pam Brocks
15 jaar
Uit Heesch
Maaslandcollege
Linkeropbouw

Zusje Sjuli speelt in de D

Eva van Munster
14 jaar
Uit Heesch
Maaslandcollege
Cirkelloopster
Diverse familieleden in de vereniging

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin