Geweldige remontada door defensie die staat als een muur en Chiel van Iperen die on fire is

ROTTERDAM – Een heerlijke overwinning van onze heren bij Feyenoord Handbal. Eentje die bij rust (14-11) weinig mensen aan zagen komen, maar er toch kwam door een defensie onder leiding van Erwin van den Elzen die ineens bijna niet te passeren was en Chiel van Iperen die aan de overkant on fire was. Door de remontada heeft Dynamico weer wat meer lucht in de strijd tegen degradatie.

In de eerste helft stond het vizier van de Dynamico-mannen niet op scherp en ook verdedigend vond de Rotterdamse tegenstander makkelijk de gaten; de 14-11 ruststand was daar een gevolg van. En de eerste paar minuten van de tweede helft gaven geen ander beeld: 16-12.

Maar toen… begon Chiel van Iperen pas echt los te komen. Voor rust had hij al drie keer de trekker overgehaald, bij 16-12 zorgde hij er hoogst persoonlijk voor dat de wedstrijd kantelde. Hij maakte een zuivere hattrick (afstandsworp, break en lobje vanuit de hoek). Waarna Thomas van Kessel de 16-16 maakte.

Eerste voorsprong door Geert

En de run van Dynamico ging door. Geert van de Goor werd gelanceerd en rondde een open kans succesvol af: 16-17. Merijn van Loon vanaf de cirkel en Frennie Bens die op links uitkwam, lieten de Feyenoord-keeper van korte afstand ook kansloos: 16-19.

Pas toen kwam er weer een antwoord van de Rotterdammers. Maar het was niet zo dat Dynamico daardoor van slag raakte. De verdediging was en bleef enorm hecht en stabiel, met keeper Erwin van den Elzen die ook nog heel wat open kansen (onder meer een 7 meter) stopte.

Feyenoord kende nog één opleving, na de 18-21 van Erik Loeffen die onder druk van tijdspel van afstand productief was. De 19-21 en 20-21 vielen, maar de gelijkmaker bleef uit. Het was weer Chiel van Iperen die de marge naar twee bracht: 20-22.

Tijdstraf Harm gelukkig geen kantelpunt

De klok gaf nog zo’n tien minuten aan en dat moment benutte trainer Vladan Mijalkovic voor een time-out. Het leidde een fase in waarin Dynamico’s defensie robuustheid van nog groter belang was, omdat aan de overkant het net nauwelijks meer werd gevonden.

Bij 21-22 en zo’n vier minuten te gaan kreeg Harm van Iperen een tijdstraf. Werd dit dat een kantelpunt? Nee, want Erwin van den Elzen stopte een open kans. En aan de andere kant schoot routinier Geert van de Goor zo’n beetje uit stand de 21-23 tegen de touwen. De 22-23 volgde echter razendsnel, waarna Vladan opnieuw een time-out nam, met nog 2.01 op de klok.

Thomas is koele kikker, Chiel maakt zijn tiende

‘Die moet erin’ was zo’n beetje de eerste uitspraak op de tribune na de hervatting van het spel. De woorden waren bedoeld voor Thomas van Kessel, die op de hoek werd vrijgespeeld. Op zich niet echt lekker als dat geroepen wordt, terwijl je nog moet afronden maar de Boekelaar toonde zich een koele kikker: 22-24.

Toen hij dat even later opnieuw deed, was de zege écht over de streep: 22-25. Chiel van Iperens 22-26 in de slotseconde (empty goal) was louter voor de statistieken. Alhoewel, Chiel kwam zelf nog in de dubbele cijfers door deze treffer.

De tweede zege op rij voor Dynamico dat meer lucht krijgt in de onderste regionen, met steeds minder wedstrijden te gaan. En misschien mag het team voorzichtig weer omhoog kijken, met enkele ploegen die weer op overbrugbare afstand staan, zoals onder meer tegenstander Feyenoord.

Feyenoord Handbal – Dynamico 22-26 (14-11). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 10, Thomas van Kessel 3, Frank Loeffen 2, Frennie Bens 2, Erik Loeffen 2, Harm van Iperen 2, Geert van de Goor 2, Bart Hanenberg 1, Jari van Vliet 1, Merijn van Loon 1.

Hieronder kunt u de hele wedstrijd terugzien

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin