Heren maken in laatste kwartier verliescijfers tegen Houten nog zeer acceptabel

OSS – De handballers van Dynamico hebben een ingecalculeerde nederlaag geleden thuis tegen Houten, de nummer 2 van de competitie en voorafgaand aan het seizoen dé titelfavoriet. En dat gebeurde niet eens met zulke grote cijfers: 30-36 (11-20).

Dat het verschil zes werd, had aan het begin van de tweede helft vermoedelijk helemaal niemand gedacht. De zege was binnen voor de gasten en eigenlijk werd de krachtmeting na rust een veredelde oefenpartij, zeker toen de gasten de grote voorsprong bij rust alleen maar nog groter maakte. Het neigde soms zelfs naar gallery play, met een rake dubbele vlieger waar Dynamico eigenlijk alleen maar voor kon klappen. De marge flirtte met de vijftien, omdat de ploeg van Vladan Mijalkovic moeilijk het net kon vinden in die fase.

Maar… op de een of andere manier herpakte Dynamico zich aanvallend. Een stunt zat er uiteraard nooit meer in, maar Chiel van Iperen begon weer veel raak te gooien vanuit de tweede lijn. Frank Loeffen onderschepte slim een aantal ballen om die in de break vervolgens af te maken. Houten bleef ook scoren, waardoor het van 16-29 (minuut 45) naar 22-35 (minuut 52 ging). In de laatste acht minuten waren de gasten het helemaal kwijt, de Oss/Heesche formatie ging echter gewoon door. Er kwam weer meer beleving en een nieuwe doelstelling: zelf de dertig halen.

Wie niet groot is, moet slim zijn
En dat lukte: Merijn van Loon werd in de allerlaatste seconde vrijgespeeld op de cirkel en hij rondde beheerst af. Met de cirkelloper hebben we ook een rode draad van de wedstrijd te pakken. Houten had een aantal reuzen van spelers, lange jongens die niet eens hoog hoefden te springen om een bal te blokken in de verdediging of een bal te gooien in de aanval. Dynamico stelde daar een stuk minder lengte tegenover. Wie niet groot is, moet slim zijn en dat bleek in elk geval te gelden voor Merijn, maar ook voor Thomas van Kessel (viermaal raak in de eerste helft) en A-junior Firouz Hosseini (vier goals in de tweede helft).

Al met al was trainer Vladan niet ontevreden over de wedstrijd (kijk ‘m hier helemaal terug). Hij vond dat Dynamico naar de mogelijkheden had gespeeld. Ruud van den Elzen verliet vermoedelijk het ‘kringgesprek’ na afloop ook met enige trots. De man die na heel wat jaren zijn rentree maakte in het eerste, mocht – net als een aantal weken geleden tegen EHC (25-25) – een flink aantal minuten maken in de defensie. Dat deed hij niet onverdienstelijk.

Volgende heftige blessure
Ruud was nodig, onder meer omdat Harm van Iperen vorige week tegen WHC-Hercules een scheur in zijn milt opliep. De volgende heftige blessure van het seizoen, na eerder zijn broer Twan (vingers gebroken en al sinds half december uitgeschakeld) en neef Wout (knieblessure). In tegenstelling tot die laatste twee hopen we Harm nog wel terug te zien op het veld dit seizoen.

Dat duurt nog drie duels, onder meer tegen twee concurrenten onderin. Dat zijn de volgende partijen: Havas (14 mei) en hekkensluiter V&L (21 mei). Die speelden dit weekeinde tegen elkaar, waarbij de eerste won. Havas wipt zo over Dynamico heen, hopelijk is dat volgende week weer andersom.

Dynamico – Houten 30-36 (11-20). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 8, Merijn van Loon 5, Frank Loeffen 5, Thomas van Kessel 4, Firouz Hosseini 4, Erik Loeffen 3, Bart Hanenberg 1.

Knipsel

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin