Koplopers zijn in eigen huis te sterk voor onze heren en dames

BEEK/EINDHOVEN – De cijfers waren in beide gevallen hard; de heren van Dynamico zagen in de eredivisie hun uitwedstrijd bij koploper BFC in de tweede helft uitmondden in een dikke nederlaag. De dames keerden gedesillusioneerd terug uit Eindhoven waar de topper met veel te ruime cijfers verloren werd.

Heren, eredivisie: BFC – Dynamico 34-22 (16-13). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 6, Frank Loeffen 6, Frennie Bens 3, Jesper van Kessel 2, Twan van Iperen 2, Harm van Iperen 1, Thomas van Kessel 1, Erik Loeffen 1.
Het spel was eigenlijk de gehele wedstrijd prima, maar dat werd in de eerste helft nog gekoppeld me scherpte voor de goal. Dat resulteerde zelfs twee keer in een voorsprong (0-2 en 10-11), maar nog voor rust maakte BFC een gaatje: 16-13. In de tweede helft zag de formatie van trainer Damir Josipovic, dat na drie zeges op rij de laatste plaats verliet, de nederlaag verder oplopen. Dat zat ‘m niet zozeer in het spel – dat bleef in orde – maar meer in het missen van kansen. In de laatste tien minuten werd het verschil nog groter dan tien. Een terechte nederlaag, maar wel een beetje geflatteerd.

Dames, eerste klasse zuid: EHV – Dynamico 45-17 (24-8). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 4, Mirne Hoeks 4, Sabine Bouwman 2, Quinty Kuijpers 2, Luca Banken 2, Anne van Munster 1, Sanne Turlings 1, Eva Langens 1.
Niets klopte bij de dames wat als affiche een topper was om de koppositie, maar in de werkelijkheid een eenzijdige, kansloze wedstrijd werd voor de dames van Dynamico. Het kleine verschil op de ranglijst (twee punten minder, één plaats lager) werd zodoende groter, de titel mag voorlopig uit het hoofd worden gezet. Dat mocht eigenlijk al na een kleine twintig minuten toen EHV al een voorsprong van 17-3 had genomen. Het was een stevige basis voor een grote zege; in de resterende veertig minuten werd de marge nog verdubbeld van 14 naar 28. “Een dikke (winter)jas”, concludeerde trainer Peter van der Vloet teleurgesteld.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin