Het seizoen 2021 – 2022 start weer en wij zijn alweer allemaal in voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Alle spelers zijn weer aan het trainen, trainers laten iedereen rondjes lopen, coaches zijn hun stemmen aan het sparen en de scheidsrechters zijn hun fluit-skills weer aan het testen. Ook zijn de commissies alweer volle bak bezig om alle benodigde zaken te organiseren van oefenwedstrijden, live streams etc. 

Wij als scheidsrechters commissie zijn ook weer begonnen om de eerste deel van het seizoen invulling te gaan geven met scheidsrechters. Dus sta niet verbaasd te kijken of er wordt richting jou gefloten door de scheidsrechter commissie met de vraag of jij niet een wedstrijd wilt fluiten of misschien wel de vraag zou jij je zelf niet willen bekwamen in de spelregels zodat je snapt waarom de scheidsrechter een vrije worp geeft. 

Wij hopen dan ook dit seizoen binnenkort te kunnen starten met:

 1. De eerste wedstrijden fluiten en daarvoor hebben wij jullie hulp nodig om alle wedstrijden van de senioren tm E-jeugd te begeleiden
  Hiervoor zullen wij het speelschema voorzien van de namen en teams die deze wedstrijden gaan begeleiden. 
 2. Wij houden zoveel mogelijk rekening met jullie speelschema, ervaring en zullen dan ook waar nodig begeleiding inzetten om jullie te ondersteunen.
  De ingedeelde spelers zullen via SPORTLINK een melding krijgen.
 3. De eerste aanzet is gedaan voor de eerste 3 weekenden dus kijk even in sportlink of de PUSH berichten aan staan.
 4. Kun je niet overleg dan binnen je team of een speler jou wedstrijd kan overnemen en geef dat dan door aan de scheidsrechters@handbaldynamico.nl
 5. Wij gaan jeugdopleiding opstarten Spelregelbewijs om alle leden (gericht op A- en B-jeugd) te bekwamen in spelregel kennis en dit ook toe te passen in de praktijk
  Deze opleiding zal gegeven worden door Carlijn (onze eredivisie scheidsrechter) en Moniek (de jongste aan winst bij de scheidscommissie die hopelijk binnenkort landelijk als koppel mag gaan mee fluiten)
  hier volgt binnenkort meer berichtgeving over wanneer, waar en wie.

Voor het fluiten van een wedstrijd krijg je een vergoeding, wil je daar meer van weten kijk dan op de Dynamico website, via onderstaande link, 

Indien er afwijkingen zijn t.o.v. de regeling op de website vernemen wij dat graag, in basis geldt hetgeen hier in de mail is benoemt.

Mocht jij nou denken ik wil ook bonds- of verenigingsscheidsrechter worden meld je aan dan helpen wij je als scheidsrechtercommissie op pad en fluit jij misschien wel over een paar jaar mooie wedstrijden op het handbalveld. 

Denk jij uiteindelijk ik wil echt niet fluiten omdat je het spannend vindt of het niet past staat er ook op de website hoe je het middels een verenigingsbijdrage/afkoopregeling hier gebruik van kan maken. Voor het fluiten van competitiewedstrijden wordt vastgesteld op: 

Deadline afkoopregeling:

indien er vragen zij kun je contact opnemen met de scheidsrechterscommissie

 scheidsrechters@handbaldynamico.nl

Aanvullende richtlijnen.

Bekijk de samenvatting