Sponsoring van Joost Arts moet je vooral zien als club- (en gezins-)liefde

HEESCH – Twee E-teams van Dynamico lopen sinds kort met prachtige tassen van Arts Finance rond. Wie daar achter zit? Joost Arts, de opbouwer die de glorietijd van DOS’80 meemaakte, maar bovenal de vader van Sophie (F’jes) en Toby (E2).

“Dat doe ik graag als trouwe supporter. Maar ik werd thuis ook onder druk gezet”, zegt hij lachend, refererend aan zijn partner Jeannette Meijs, ook al zo’n bekende naam uit het DOS-verleden. “Zij is betrokken bij de E’tjes, formeel geen trainer/coach, maar vond dat ik best die tassen kon regelen.”

Een 9 voor handbal

Joost (51) en Jeannette zagen beide kinderen voor handbal kiezen, maar ze werden niet die richting opgeduwd. “Toby deed eerst handbal, judo en trampolinespringen. Maar dat werd een beetje te veel. Toen vroeg ik of hij de sporten een cijfer wilde geven. Met een 9 stak handbal erbovenuit. En Sophie was ook meteen enthousiast toen ze het een keer probeerde. Zij werd het eerste nieuwe Dynamico-lid. Natuurlijk vind ik het leuk dat ze voor handbal gekozen hebben en soms probeer ik ze al wat trucjes bij te brengen.”

Die trucjes leerde de Osse Heeschenaar mede van Pierre Janssen, de trainer/coach die eind jaren negentig DOS’80 naar de tweede divisie bracht. “Dat waren mooie tijden, de hoogtijdagen aan de herenkant. Maar wat niet iedereen weet: ik heb ook nog bij de voorloper van Olympia’89, Havoss, gespeeld in de jeugd. Van dat moment ken ik bijvoorbeeld André van Orsouw al.”

ce12b8af 0d7b 43ca 93ef cf0977da7d35
Joost Arts (derde van links, bovenste rij) op een teamfoto van DOS’80. Verder onder meer te herkennen Jan van Munster, Bart Bremmer, Egiel Hanenberg en Peter van der Vloet. Op de foto helemaal bovenaan zit Joost uiterst links.

Grote namen als klanten

Zijn sponsoring moet je vooral zien als club- (en gezins-)liefde. Heel veel extra werk voor Arts Finance – dienstverlener op het gebied van interim financieel management en project management, met name voor middel grote en grote ondernemingen – zal hij er niet door krijgen. “En dat hoeft ook niet. Ik doe interim-klussen bij grote bedrijven, zoals Heesen Yachts en Philips. Als zzp’er heb ik een druk leven, moet ook regelmatig ver weg werken. Het is dus goed zo, ik wil ook tijd hebben voor de kinderen. En bijvoorbeeld naar ze kijken als ze handballen.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin