Vladan Mijalkovic laat Dynamico in eredivisie achter: kleine zege bij Havas én afscheidsbericht

ALMERE – De handballers van Dynamico zijn nu ook mathematisch verzekerd van nóg een seizoen eredivisie. De Oss/Heesche equipe was in de hoofden van spelers en entourage al een tijdje veilig, maar na de zege op Havas (27-28 na een ruststand van 13-14) kan het ook in theorie niet meer fout. Het goede nieuws valt samen met het aangekondigde vertrek van trainer/coach Vladan Mijalkovic.

De oud-Tachos-man deelde donderdag aan de spelersgroep mee dat hij na twee seizoenen Dynamico een stap hogerop gaat maken. “Voor de club en alle vrijwilligers had hij tijdens zijn afscheidsspeech alleen maar lovende woorden”, vertelde aanvoerder Erik Loeffen nog vóór de wedstrijd van zaterdag. “We gaan van beide kanten in ieder geval met een goed gevoel uit elkaar, dus dat is mooi.”

Oppersupporter André behield altijd het vertrouwen

Door de zege op Havas kan Dynamico in de laatste twee duels vrijuit spelen en kijken of het nog de grens van 20 punten kan doorbreken. Dat het goed kwam met de donkerblauwe brigade, wist oppersupporter André van Orsouw het hele seizoen zeker, maar rond december werd de situatie penibel toen toenmalig hekkensluiter EHC een opmars maakte en ons naderde (drie punten). Maar het vertrouwen van André bleek terecht; door twee sterke series (zes uit drie in december/januari en zeven uit vier in april) werd afstand genomen van de enige degradatieplaats.

Doordat huidig hekkensluiter V&L gisteren eerder op de avond gelijkspeelde, wist Dynamico dat een overwinning nu ook officieel handhaving betekende. Op het moment dat die uitslag doorkwam, stond de formatie van Vladan nog achter in Almere (22-19). Was dat nodig? Nee, niet echt, want zijn spelers speelden niet hun beste handbal. Open kansen missen, technische fouten, passes die niet lukten, in de verdediging te kwetsbaar op de hoeken.

Maar in het laatste kwartier verdwenen die vervelende ‘eigenschappen’ als sneeuw voor de zon. Erik Loeffen en Bart Hanenberg zorgden dat de marge terugging naar één (22-21), waarna Chiel van Iperen, Frank Loeffen (strafworp) en diezelfde Bart (wederom trefzeker vanuit de hoek) de stand gelijktrokken: 24-24. Met nog 8,5 minuut lag de wedstrijd zo weer helemaal open, maar het momentum lag duidelijk bij Dynamico, ook omdat keeper Paul van Iperen steeds meer stops begon te maken.

Waar kan Frank níet spelen?

Frank maakte op de positie van rechteropbouw – waar kan hij níet spelen, vraag je je af – een prachtige passeerbeweging, vervolgde die met een droge en rake knal en zo was daar een nieuwe voorsprong. Cirkelloper Merijn van Loon was daarna goed aanspeelbaar op de cirkel en dodelijk in de afronding, waardoor het met 24-26 de goede kant op ging.

Dan toch weer twee keer Havas (26-26), maar Merijn herhaalde zijn kunststukje. En toen Erik met 1.10 op de klok nogmaals van afstand de keeper kansloos liet, was de buit binnen. Hoewel, de thuisploeg maakte nog 27-28 en kreeg in de zoomer nog een schotkans. Die verdween op de lat, waarna er gejuicht kon worden door onze jongens. Ook omdat Dynamico over Havas ging en steeg naar plek 12 (van 16).

Havas – Dynamico 27-28 (13-14). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 8, Merijn van Loon 6, Frank Loeffen 5, Erik Loeffen 3, Geert van de Goor 2, Bart Hanenberg 2, Frennie Bens 1, Firouz Hosseini 1.

Knipsel 1

Hier kun je de wedstrijd terugkijken.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin