Zeven punten achter? Niks aan de hand voor dames die tóch nog winnen

OSS – Een ongekende thriller met een goede afloop. Dat was kort door de bocht samengevat de laatste thuiswedstrijd van de dames van Dynamico dit seizoen. Thuis tegen Rapiditas werd met 24-23 gewonnen, terwijl de ploeg veruit het grootste gedeelte van het duel – ook bij rust (11-14) – achter stond.

Kijkende naar de ranglijst had de laatste partij in eigen hal een eitje moeten zijn. Maar niks daarvan, de Limburgse dames waren de eerste helft simpelweg de betere. Op een gegeven moment was de achterstand zelfs zeven (4-11). Op dat moment hadden enkel Sabine Bouwman (drie keer) en Mirne Hoeks gescoord. Babet Verstegen en Anne van Munster hadden er genoeg van en begonnen zich er scorend ook mee te bemoeien. Samen maakten ze er vijf, waarmee ze een belangrijk aandeel hadden in het verkleinen van de marge bij rust: 11-14.

Na rust was Aemy Sevinga degene die haar ploeg bij de hand nam. Met drie treffers zorgde zij dat Rapiditas nog maar een punt voorsprong had (16-17). Twee Limburgse goals deden Dynamico niet veel. De ploeg van trainer Peter van der Vloet ging onverstoorbaar door. Bij 17-20 scoorde Mirne Hoeks twee keer en zette Babet Verstegen de gelijkmaker op het scorebord: 20-20.

Toen Aemy Sevinga en Sabine Bouwman ook nog eens scoorden, leek de ommekeer bewerkstelligd. Maar dat was buiten Rapiditas gerekend. Nu had die formatie weer even een sterke fase met drie treffers op rij: 22-23. Zou de één-na-laatste wedstrijd van het seizoen dan verloren worden? Nee, twee laatste genoemde dames zorgden voor een filmwaardige ontknoping. Aemy noteerde de 23-23, waarna Sabine de Rusheuvel het hardst liet juichen: 24-23. Eind goed al goed.,

Dynamico – Rapiditas 24-23 (11-14). Scores Dynamico: Aemy Sevinga 6, Sabine Bouwman 6, Mirne Hoeks 3, Babet Verstegen 3, Anne van Munster 3, Lisa Turlings 1, Eva van Munster 1, Britta Schoones 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin