Bram beschrijft mooi een knappe zege van de jongens C1 (+3 andere jeugdverslagen)

Dynamico jongens C1 – Quintus 24-22.
We begonnen sterk, speelden als een team en scoorden veel de eerste 10 minuten. De tegenstanders speelden een offensieve 3-3 verdediging. Dit gaf ons de mogelijkheid om veel te scoren. In de verdediging deden we het de eerste helft goed en dat werd beloond met een 13-11 voorsprong in de rust. In de tweede helft begonnen we sterk en stonden met 7 punten verschil los van de tegenstander. Daardoor dachten we dat we al gewonnen hadden en dat gaf de tegenstander een mogelijkheid om terug te komen. Dat deden ze ook. Uiteindelijk na een spannende laatste fase hebben we de twee punten binnen met een overwinning van 24-22.
Verslag: Bram Verberkt (foto)

Dynamico heren A2 – GHV 42-21.
Zondag 3 december moest de A2 tegen de koploper GHV. We begonnen de wedstrijd een beetje slap; we waren niet zo goed aan het opletten in de verdediging, maar in de aanval scoorden we wel bijna alles. Halverwege de eerste helft ging het een stuk beter en zijn we met 19-12 de rust in gegaan. De tweede helft zijn we echt goed gaan handballen en hebben we veel minder tegendoelpunten gekregen; met de eindstand van 42-21 hebben we weer een mooie pot neergezet.
Verslag: Mike Buijs

Dynamico jongens B1 – Celeritas 46-36.
Toen de wedstrijd begon, waren de tegenstanders al meteen klaar wakker, maar wij nog niet. Daarom scoorden zij heel veel vanuit de tegenaanval. Uiteindelijk hebben we dat weten te verminderen maar de verdediging bleef heel slecht staan en daarom kwamen zij erg makkelijk tot scoren. Maar gelukkig wij ook. En scoorden het ene na het andere doelpunt; de ruststand was 22-16. In de 2de helft gingen we door met scoren maar de verdediging bleef toch nog heel slecht. Dat kan je ook zien aan de uitslag. 46 doelpunten scoren is heel goed maar 36 doelpunten tegen krijgen is wel slecht. Gelukkig waren wij toch de betere ploeg en hebben we dus gewonnen met 46-36 van Celeritas.
Verslag: Bram van Nistelrooij

EHV – Dynamico meiden B1 15-28.
We hebben al eerder tegen dit team gespeeld en toen hebben we gewonnen met 34-15, dus we wisten al een beetje wat we konden verwachten. De eerste paar minuten van de eerste helft speelden we wat slordig, maar later in de eerste helft herpakten we ons goed. We konden vaak de bal onderscheppen en een snelle tegenaanval inzetten. In de rust waren we daardoor al uitgelopen tot een verschil van 8 doelpunten. We gingen de tweede helft in met energie en gingen een 5-1 verdediging proberen, om nog meer ballen te kunnen onderscheppen. In het begin kon de cirkelspeler hierdoor vaker scoren, maar later werkte het beter. Ook onze keepster heeft in de tweede helft twee penalty’s gestopt. Nadat de wedstrijd een tijdje stil had gelegen door een blessure bij de tegenstander, was onze concentratie wat minder geworden. Ondanks dat wonnen we met 15-28 en namen we de punten mee naar Oss.
Verslag: Judith van Putten

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin