D2 op kop, krappe zege jongens B en remise heren 3 (+nog 3 andere verslagen)

Knipsel 1
Wedstrijdfragment uit jongens B tegen Feyenoord (26-24).

Dynamico heren A – Oliveo 34-29.

We hadden de wedstrijd tegen Oliveo op het programma staan, een tegenstander waren we niet zo goede herinneringen aan hebben. Het was goed om te zien dat Raimo en Jonas ondanks hun blessures er waren om ons te steunen. We begonnen de wedstrijd slap en kwamen op een achterstand van 3 doelpunten. Langzamerhand kregen we meer inzicht wat de tegenstander deed, hierop anticipeerden wij goed en kwamen we in ons ritme. Wij scoorden in de slotfase van de eerste helft de 18-17 waardoor we met een goed gevoel de kleedkamer in gingen. De tweede helft gingen we wat offensiever spelen om hun tempo eruit te halen. Langzamerhand bouwden we onze voorsprong uit met marge zodat er ook ruimte kwam voor de jongens van de B. Uiteindelijk hebben wij gewonnen met 34-29 en zijn de 2 punten in Oss gebleven.

Verslag: Nic Cornelissen

Dynamico jongens B – Feyenoord 26-24.

Op zondag 21 november moesten wij tegen Handbal Feyenoord. De eerste helft begonnen we niet sterk genoeg, we misten veel kansen wat niet nodig was. Met als gevolg dat we dachten dat we de wedstrijd uit handen gaven!  Na de hele tijd met 1 punt achter te lopen gingen wij de rust in met 11-13 voor Feyenoord en een zeer spannende gedachtes of we het wel gingen winnen. Na een goeie duidelijke peptalk van onze coach Kevin gingen we de tweede helft sterk in! Begin tweede helft moesten we onze Joep missen met een botsing met de nummer 7 van Feyenoord. Maar verder speelden we sterk in de verdediging en we hielden onze rust in de aanval! Na een paar missers van de tegenpartij liepen wij uit, maar dan met moeite want Feyenoord gaf niet op! We wonnen vandaag met  26-24 van het sterke Feyenoord!

Verslag: Sam Peperkamp

HMC Raamsdonksveer – Dynamico D2 8-29.

HMC stond op de 7de plaats in de poule en Dynamico staat op plaats 2 achter DESK uit Kaatsheuvel. We kwamen moeilijk uit de startblokken vandaag. We kwamen 1-0 achter maar door het goede vrijspelen van de cirkelloper kon Joep Fransen het eerste doelpunt maken voor Dynamico. Na ongeveer 8 minuten spelen waren we wakker geworden. Break-out lopen was vandaag wat lastiger want de bal was te slap. Op dit moment is de stand 4-4 en lopen we uit naar een voorsprong van 11-4 met de rust.

De tweede helft waren we wakker genoeg en kwamen we goed uit de startblokken. Binnen een korte tijd wisten we de voorsprong van 11-4 uit te bereiden naar 17-4. Uiteindelijk is de uitslag 29-8 geworden in het voordeel van Dynamico waardoor we nu op doelsaldo op de 1ste plaats zijn gekomen. Vandaag met de doelpunten van onder andere: 7x Thowi, 7x Lars, 6x Mats, 5x Joep, 3x Jens en 1x Bram. Eerste helft goede keeperswerk van Simon en de tweede helft van Thijn.

Volgende week jammer genoeg zonder publiek de wedstrijd tegen DESK.

Verslag: Simon Fransen

Dynamico E1 20211120 52
De E1 boekte een heel spannende zege. Fotografe Rachelle Cornelissen-Wenting maakte dit mooie plaatje bij de wedstrijd.

Dynamico E1 – Swift Helmond 18-16.

Zaterdag speelden we tegen Swift Helmond. Helaas moesten we Rick en Jente missen. Maar gelukkig deden Toby en Sophie mee. In de eerste helft stonden we al snel 2 punten achter. Daarna gingen we steeds beter overspelen en de bal passen. Daardoor scoorden we meer en liepen steeds verder in. In de tweede helft gingen we echt goed van start en stonden we al snel 15-10 voor. Alleen werd het toch nog spannend omdat Swift terug kwam tot 15-15 en 16-16. Op het eind maakten we toch nog 2 mooie doelpunten en wonnen we net 18-16. Echt een mooie en spannende wedstrijd.

Verslag: Tijme van den Hengel

Dongen E2 – Dynamico E2 10-8.

De wedstrijd van zondag 21 november was super leuk we hadden alleen met 10-8 verloren. Ik had de eerste 15 minuten gekeept. De rest van de wedstrijd stond ik in het veld. De eerste helft ging super goed. Bij de tweede helft hadden we alleen een beetje veel balverlies, waardoor we achter kwamen en uiteindelijk de wedstrijd verloren. Maar we waren in de eerste helft heel goed aan het verdedigen en iedereen had de bal gehad en had de hele wedstrijd goed zijn best gedaan.

Verslag: Phileine Kant

Dynamico heren 3 – Handbal Tilburg HS1 20-20.

Dat grootheden in de sport mindere periodes kennen is geen onbekend begrip. Denk aan een Catalaanse voetbalclub die o.a. wegens financieel wanbeleid gigantisch moeite heeft om de aansluiting te vinden met de top. Zo wil het onze HS3 ook niet echt lukken de vuist te maken bij wedstrijden waarop we dat voorheen met plezier en gemak deden.

Na twee verliespartijen achter elkaar werd het dus de hoogste tijd om de koppen bij elkaar te steken en serieuzer te gaan trainen. Zo worden we wekelijks scherp gehouden door de all-stars en hebben we een gast college verdedigen gekregen van S. Van de Goor. Die laatste is nog aan het bijkomen van het mega hoge niveau dat werd behaald in het fameuze seizoen van ’19-’20 en twijfelt nog wanneer hij zijn comeback zal maken.

Daarentegen is de weg terug wel weer ingezet. Zoals voorheen vermeld lijken de nieuwe aanwinsten zich steeds beter te voelen in het tenue van Dynamico. Zo heeft onze Hollandse Zweed Lars zijn eerste doelpunt gemaakt in ons tenue en lijken we elkaar steeds beter te vinden. Nadelig is dan wel dat we tegen Tilburg de eerste helft speelden met shirts in exact dezelfde kleur donker blauw en dat we pas mochten beginnen om 21:20!. De mannen uit Tilburg oogden ontspannen, maar leken op voorhand zeker te kloppen door ons.

Gedurende de wedstrijd begonnen we ons af te vragen of het spelletje handbal tijdens de pandemie gewijzigd is. Waar we de vorige wedstrijd tegen de Beuk ook al, ironisch genoeg, geconfronteerd werden door constant met schouders instartende tegenstanders, bleek deze wedstrijd een (poging tot) Ippon niet meer vreemd. Frustrerend was tevens dat wij met een volle bank en met onze kwaliteiten niet echt door konden dringen bij de smalle selectie van de heren uit Tilburg. Daarnaast resulteerden afrondingen op ogenschijnlijk onmogelijke manier niet in doelpunten en er moesten nota bene breaks geïncasseerd worden in plaats van uitgedeeld.

Met een moeizaam eind van de eerste helft in het koppie werd het de tweede helft alleen maar spannender. Doelpunten werden duurder en een achterstand van 3 doelpunten werd opgelopen. Uiteindelijk hebben we ons aangepast aan de “nieuwe stijl handbal” en wisten we in het heetst van de strijd 1 punt uit het vuur te slepen. Discussies lopen nog of we daarmee 1 punt hebben gewonnen of verloren, maar met een competitie waarin iedereen moeite kan ervaren met elke tegenstander is elk punt gewenst.

Wellicht dat de zondagmiddag in Mill ons komende week beter gezind is dan de late zaterdagavond. Hopelijk kunnen we ergens de komende week weer onze 2 meter lange opbouwer oppikken, de rust laten terugkeren in het spel en kunnen we ons aanvallend vermogen verder aanscherpen.

Ditmaal is de moeite voor het schrijven van dit verslag genomen door Fons Bannenberg.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin