Dames 1 klaar om te vlammen: dankzij terugkeer oude bekende wordt er meer gebeukt in defensie

HEESCH/OSS – Nog zes dagen en dan barst de competitie los voor onze dames 1. Tremeg moet zaterdag om 20.40 in de Rusheuvel – als het goed is – gaan merken dat Dynamico er een goede voorbereiding op heeft zitten. Peter van der Vloet, de nieuwe trainer-coach, is vol vertrouwen.

Dit weekeinde konden de speelsters nog even genieten van twee dagen rust. Fijn omdat er een intensieve voorbereidingscampagne werd gedraaid. Die begon al in het begin van de grote vakantie met zware trainingen, onder meer in het Geffense arboretum (zie hoofdfoto). Dat betekent dat het door diverse vakanties wel passen en meten was voor Peter.

Met name het laatste oefenvierkamp, bij Groene Ster in Zevenbergen, bezorgde hem een fijn gevoel. “Man, ik ben nog aan het nagenieten, ze speelden de sterren van de hemel”, waren Peters lyrische woorden twee dagen na mooie overwinningen op TOGB uit Berkel en Rodenrijs, Twist uit Vlaardingen en Groene Ster, allemaal collega-eersteklassers, maar dan uit andere regio’s. “Fysieke tegenstanders, maar daar konden we goed mee omgaan.”

Dynamico zag geen speelsters vertrekken, maar wel een oud-speelster van Olympia’89 (met eredivisie-ervaring) terugkeren: Aemy Sevinga-Visser. “Die gaat heel vlot mee, en zij geeft nooit op he”, aldus Peter. “En mooi om te zien dat haar beuken in de verdediging door de andere meiden wordt overgenomen.”

Verder werd er in Wijchen een toernooi gespeeld en was er een prachtig trainingsweekeinde bij Bevo in Panningen (foto’s onderin). “Daar hebben we van een team van Spakenburg gewonnen, maar ook van Habo verloren. Toen hadden we er al wel pittige trainingen op zitten en heel veel gezelligheid. Dus die was wel enigszins te verklaren. Wat ook heel mooi was, was dat we een Beneleague-duel hebben kunnen zien daar en de heren 2 van Bevo in de eredivisie. Met zien hoe zij zich op een duel voorbereiden, kunnen wij dit seizoen ook ons voordeel doen.”

Peter hoopt dit seizoen op flinke support op de tribunes, te beginnen komende zaterdag, tegen Tremeg. “We gaan er een mooi seizoen van maken.”

Knipsel 2
Knipsel2

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin