Dames maken van bliksemstart handelsmerk, heren gaan onderuit in Den Haag

DEURNE/DEN HAAG – De handbalsters van Dynamico hebben na de eerste twee thuisduels ook de eerste uitwedstrijd gewonnen. En hoe! Uit bij De Sprint werd het 19-27 na een ruststand van 7-15. De heren zijn nog niet van de nul af.

De Sprint – Dynamico 19-27 (7-15). Scores Dynamico: Mirne Hoeks 11, Sabine Hommersom 5, Britta Schoones 3, Quinty Kuijpers 2, Anne van Munster 2, Sanne Turlings 2, Gaby van de Meulenreek 2, Eva Langens 1.

De vorige wedstrijd werd door een sterke start gewonnen (9-1). En eigenlijk was het twee weken later precies zo. Bij 2-9 was de formatie van trainer Peter van der Vloet ‘uitgeraasd’. Niet dat de Heesch/Osse formatie stopte met scoren, maar de marge werd ook niet meer vergroot. Maar wat geeft dat als je een lastige uitwedstrijd speelt tegen de nummer vier die met zijn offensieve manier van dekken de tegenstander vaak ontregelt. Dat gold in zekere zin ook voor de donkerblauwe brigade, dat slordig was in balbezit.

Maar anderzijds bleven de grote kansen komen, onder meer penalty’s. Die werden allemaal benut. Keepster Renske Waalen (foto) stopte juist aan de andere kant veel 7-meters. Met haar is een van de uitblinksters genoemd van deze middag. Uiteraard viel Mirne Hoeks ook op met haar elf treffers.

Samen met EHV is Dynamico nog de enige ploeg in de eerste klasse Brabant/Limburg met een honderd procent score.

WHC/Hercules 36-25 (17-9). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 8, Thomas van Kessel 5, Frank Loeffen 3, Merijn van Loon 2, Bart Hanenberg 2, Erik Loeffen 2, Firouz Hosseini 1, Frennie Bens 1, Gjorge Bancaliski 1.

De heren van Dynamico verloren afgetekend van de ploeg waarmee het tegelijkertijd promoveerde. De laatste seizoenen delft de Oss/Heesche formatie telkens het onderspit, ook nu. De tegenstander was vanaf het eerste moment de baas. In de tweede helft speelde Dynamico lange tijd goed mee, waarna in de slotfase de nadelige marge toch weer verder opliep voor de hekkensluiter van de eredivisie.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin