De transformatie die Vladan voor ogen heeft, die kost tijd

118868863 3348649821885098 2221290092949066036 o
Vladan Mijalkovic in gesprek met Chiel van Iperen. Foto: Rachelle Fotografie

“Ja, ik vind het tot nu goed gaan. Of er een klik is? Dat is iets van twee kanten. Dus dat moet je ook aan de spelers vragen”, zegt trainer Vladan Mijalkovic desgevraagd. De geluiden die doorsijpelen vanuit de selectie, zijn heel positief.

Hij is sinds enkele maanden de opvolger van Frans van Erp. Wellicht een beetje opportunistisch, maar toch: de accenten die hij tot nu toe legt in de trainingen, leken er in elk geval tegen Aalsmeer 2 al een beetje uit te komen. Het was extra lekker dat dat gepaard ging met een zege. “Ik had ook het gevoel dat we een goede voorbereiding hadden gedraaid. Ik heb toen niet voor het resultaat gespeeld, maar dingen uitgeprobeerd.” Wat hem opviel tijdens zijn eerste maanden: de motivatie is goed. “Daar begint het ook mee: hard werken dat is het enige dat ik aan iedereen vraag.” 

Vladan was van 2013 tot en met 2020 actief voor onze westerburen in de eredivisie, Tachos. De eerste vijf seizoenen als jeugdtrainer, daarna van het eerste. “Toen we samen de conclusie trokken dat het beter was om uit elkaar te gaan en hoorde van de interesse van Dynamico, wilde ik eerst horen wat hier de mogelijkheden waren. Natuurlijk zijn die iets anders dan in Waalwijk, maar ik wilde in elk geval meer en intensiever gaan trainen. Toen bleek dat de spelers dat ook wilden, zei ik snel ja. Ondanks dat we wonnen van Aalsmeer heb ik nog steeds het idee dat we aan het wennen zijn aan elkaar. Maar goed, we hebben ook pas 1 ronde gehad. Nog 29 te gaan. De transformatie kost tijd.”

Ondanks dat we wonnen van Aalsmeer heb ik nog steeds het idee dat we aan het wennen zijn aan elkaar

Vladan trainde naast Tachos eerder ook Witte Ster’75 en White Demons. Als speler was hij prof in het voormalige Joegoslavië. In 2002 kwam hij als semi-prof naar Tachos toe. Daar maakte hij deel uit van een prima generatie, die in 2005 de nationale beker won en de finale om de landstitel bereikte. In het dagelijks leven is hij werkzaam in de logistiek bij Red-Rag in Waalwijk, de hoofdsponsor van Tachos. Vladan, over een week 47,  is getrouwd en heeft ‘twee prinsessen’: Maša (14), die bij Tachos MB1 speelt en getraind wordt door oude bekende Erwin Buijs, en Nina (10) die meer aardt naar haar moeder met haar kunstenaarstalent. 

Daar begint het ook mee: hard werken dat is het enige dat ik aan iedereen vraag.

De eerste weken kun je merken dat Vladan echt onderdeel wil uitmaken van de vereniging. Felicitaties voor de zege op Aalsmeer 2 kaatste hij direct terug. “Want jij bent ook lid van Dynamico.” En, nog een mooie eigenschap: het collectief belangrijker vinden dan het individu. “Natuurlijk speelden er een paar spelers heel sterk, maar vooral als team waren we goed in de dekking, break en aanval. Wat de jongens konden doen, hebben ze gedaan.”

118871836 3348652981884782 8289916685688619497 o
Vladan tijdens een time-out in oefenduel met Apollo. Foto: Rachelle Fotografie

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin