Droom EK beach komt uit voor Pim van Munster (maar daar moest hij ook veel voor doen)

pp

Wie weet ‘vliegt’ Pim van Munster over anderhalve maand wel op het Bulgaarse zand voor Oranje onder 17 bij het EK beach. Hij werd definitief geselecteerd voor het kampioenschap. “Het EK gaat sowieso door, en vanwege corona en eventuele besmettingen is er een ruime groep gekozen.”

De heren A-speler mag zijn vliegticket gaan boeken. Of dat hij veel in actie komt, is een tweede. Dat is natuurlijk wel hetgeen waar Pim vurig op hoopt. En voor die droom moet hij ook veel doen. “Los van het handbal bij Dynamico moet ik toch elke week één keer naar Rotterdam om daar te trainen. Inderdaad, er gaat op die manier veel tijd in zitten, maar dat heb ik er zeker voor over.”

Hoe de 17-jarige Heeschenaar, die al vanaf zijn vierde bij DOS ging handballen, op de radar kwam bij de bond? “Een paar jaar geleden wonnen we als Olympia’89/DOS’80 het NK beach. Daardoor viel ons team op en heb ik me ook ingeschreven om me te kunnen laten zien op trainingen van bondscoach Danny Baaijens. En ik heb alle rondes overleefd.”

be0fb007 160d 4035 a77b a8ef15662c58
Pim (midden). Links Jari van Vliet en rechts Kyan van Berlo, die bij de laatste schifting afvielen, eerstgenoemde door blessureleed.

Vooral in de verdediging speelt Pim – eerstejaars student CIOS in Arnhem en voor zijn stage ook coach van een Dynamico-jeugdteam – een erg belangrijke rol. “Ik sta aan de buitenkanten, en mijn belangrijkste kwaliteit is het onderscheppen van ballen. Verdedigen ligt mij beter dan aanvallen, dus daar word ik ook meer ingezet. Het klopt dat de meeste handballers aanvallen leuker vinden, dat had ik eerst ook, maar op een gegeven moment is dat toch veranderd.”

Het feit dat de fanatieke middenopbouwer (in de zaal dus) op het zand Oranje-waardig is, wil dat zeggen dat op die ondergrond ook het beste is? “Weet ik niet, ik denk dat het een beetje hetzelfde niveau is. Wat ik leuker vind? De meesten zullen kiezen voor de zaal, ik ga voor beach: niet lomp, het draait meer om inzicht.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin