Dynamico buigt het hoofd voor EHC

DEN HAAG – De handballers van Dynamico hebben de uitwedstrijd bij EHC in speelronde 25 verloren. Bij rust was het 20-14, na zestig minuten 35-27. Door de nederlaag zakt de ploeg van trainer Damir Josipovic een plaatsje op de eredivisieranglijst: van 12 naar 13.

EHC vond door de zege in dit onderlinge duel bovendien de aansluiting met Dynamico op de ranglijst. Het verschil is nog maar een punt. Wie naar de eerste drie minuten van de wedstrijd keek, had dat niet verwacht. Toen deelde de donkerblauwe brigade de lakens uit. Chiel van Iperen maakte zijn eerste van negen treffers, terwijl Merijn van Loon en Frennie Bens trefzeker waren op de break: 0-3.

Het bleek helaas geen voorbode van een goede wedstrijd. Met name verdedigend vloog er in de eerste helft veel te veel in, 20 tegentreffers bij rust: 20-14. Na rust kwam Dynamico wel wat terug, maar echt spannend werd het nooit meer. Telkens als de gasten weer een enigszins overbrugbare (vier punten verschil) achterstand leken te hebben, deelde EHC een mentale tik uit. In de slotfase liep de marge zelfs nog op tot acht.

EHC – Dynamico 35-27 (20-14). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 9, Erik Loeffen 4, Wout van Iperen 4, Merijn van Loon 3, Firouz Hosseini 2, Frennie Bens 2, Pim van Munster 1, Ruud van den Elzen 1, Thomas van Kessel 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin