Dynamico D1: historische zege om in te lijsten

a7f625ab c6f9 4bd4 97f3 27d8e5168577
Ìris Sikkink: de allereerste doelpuntenmaker ooit van Dynamico.

EINDHOVEN – De eerste officiële wedstrijd van Dynamico is gespeeld! En die wedstrijd werd gewonnen ook. De meiden van onze D1 versloegen EHV met 8-12.

Op het betonnen veld in Eindhoven mochten de MD1 aantreden tegen het D-jeugdteam van EHV. Vorig seizoen waren deze affiches nog een kraker om het kampioenschap, dus bij beide teams waren er nog speelsters die elkaar nog konden herinneren.

Het team uit Eindhoven kwam op 1-0, waarna Iris Sikkink het allereerste Dynamico-doelpunt scoorde voor de 1-1! In de eerste helft werden er nog veel meer mooie kansen uitgespeeld, waarbij helaas nog niet altijd het visier op scherp stond. De ruststand was daarom nog 5-4 in het voordeel van het team van Eindhoven.

Na een oppeppende speech van coaches Frank Smits en Femke Brocks ging de tweede helft veel voortvarender. Zo gingen de uitgespeelde kansen van de eerste helft er ditmaal wel in, waardoor onder anderen Silke van den Hengel en Estell Kamo voor een voorsprong zorgden. Ook de verdediging zat nóg beter dicht door het harde werk van Juul van Gaal, Suze Smits, Xandra Kaal en Sjuli Brocks. Sabrina Askajar zorgde direct voor een ander primeurtje door de eerste gele kaart voor Dynamico te pakken. Zoals iedere handballer weet; de grens van wat wel en niet mag, móét opgezocht worden om te winnen!

Ook keepster Janske van Dijk mag de eerste gestopte penalty van Dynamico achter haar naam zetten. Mede door haar stop werd de eindstand 8-12 in het voordeel van de Heesch/Osse talenten. De eerste echte punten van Dynamico zijn dus binnen!

Hieronder een kleine video-impressie, gemaakt door Johan Hattink

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin