Dynamico-heren trakteren publiek op grandioos gelijkspel tegen het Quintus van ‘onze’ Jordi

OSS – Een wedstrijd die 10 seconden voor tijd 32-32 stond, maar eindigde in 33-33. Alleen deze statistiek gaf al aan hoe spectaculair de wedstrijd tussen thuisploeg Dynamico en Quintus was. Een knappe prestatie van de nummer 14 van de ranglijst tegen de nummer 2. Het was een mooie avond in De Rusheuvel, ook na afloop.

En het had nog mooier kunnen zijn als Quintus niet in de zoomer de gelijkmaker had gemaakt. Terug naar de hectische laatste 15 seconden. Dynamico de aanval, waarna de bal in de hoek belandt bij Chiel van Iperen. Een ijskoude lob en het staat 33-32. Quintus neemt snel de beginworp en vraagt een time-out aan. Met nog 4,5 seconden te gaan broedt de ploeg uit Kwintsheul op een plan. En dat werkt uiteindelijk. ‘Onze’ Jordi van Erp – tot een kleine twee jaar geleden altijd bij ons gespeeld en vanaf de zomer opnieuw – wordt aangespeeld en hij haalt vanaf een meter of negen doeltreffend uit.

Dat het heerlijk is, dat hij volgend seizoen bij ons speelt, bleek tijdens de wedstrijd overduidelijk. Hij was bij de gasten de gevaarlijkste man, en kwam aan elf treffers. Dat laatste gold overigens ook voor Chiel van Iperen en Wout van Iperen.

Een sneaky strafworp
Had er meer in gezeten voor Dynamico dan een toch al knappe remise? Ja, want in het begin van de tweede helft speelde de formatie van Damir Josipovic geweldig. En leek het regelrecht op weg naar een overwinning toen het de marge (rust 16-14) maar groter en groter maakte. Maar bij 30-24, een sneaky strafworp van Wout (door de benen van de keeper), stokte de opmars. Quintus kwam helemaal terug tot 30-30.

Waarna in de laatste vijf minuten de donkerblauwe brigade nog drie keer op voorsprong kwam, maar even zo vaak een gelijkmaker moest incasseren. Bij een zege van Dynamico had Houten al een titelfeest mogen vieren in de eredivisie, nu moet de ploeg van oud-trainer Vladan Mijalkovic nog een speelronde uitstellen.

Opvallend: voor de tweede week op rij speelde Dynamico 33-33. Het was in totaal het vierde gelijkspel van dit seizoen. Keeper Lennart de Bever verdient ook zeker een eervolle vermelding. Hij keepte grofweg het middendeel van het duel en maakte heel wat open kansen van Quintus ongedaan.

Door de lucht vliegen en keihard raak knallen
Bij een spectaculaire thriller als deze kun je met een verslag nooit compleet zijn zoveel moois gebeurde er, maar de slotfase van de eerste helft moet ook zeker nog beschreven worden. Het had grofweg een zelfde soort einde als de tweede helft, maar dan met de rollen omgedraaid. Quintus maakte 15-14, Dynamico hervatte het spel met nog vier seconden op de klok. Wout van Iperen werd net iets na de middenlijn aangespeeld, passeerde enkele spelers alsof ze er niet stonden, vloog de lucht in en knalde de bal keihard onderkant lat raak. Het was de mooiste goal van de avond.

Na afloop van de wedstrijd vormden de heren 1 een erehaag voor de kampioenen van onze mooie vereniging. De D1 en heren 2 liepen onder warm applaus van de vele toeschouwers naar Britta Schoones, die ze een medaille om deed. Daarna verplaatsten de activiteiten zich naar de kantine, waar een dienstenveiling het geweldige bedrag van 4260 euro opleverde. Kortom, een avond met alleen maar winnaars, hoewel de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Dynamico – Quintus 33-33 (16-14). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 11, Wout van Iperen 11, Frennie Bens 3, Merijn van Loon 3, Erik Loeffen 2, Jesper van Kessel 2, Pim van Munster 1.

Op de foto bij dit verhaal: Pim van Munster in de tang bij de Quintus-defensie.
Meer foto’s van deze wedstrijd: kijk op onze Facebook (met dank aan Rachelle Cornelissen-Wenting)
Beelden van deze wedstrijd: check ons Twitter-kanaal
Foto’s van de kampioenenhuldiging: kijk ook hiervoor op ons Facebook-account
(met dank aan Rachelle Cornelissen-Wenting)

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin