Dynamico maakt er gedenkwaardige bekeravond van tegen landskampioen

OSS – Nee, een stunt zat er uiteraard niet in voor Dynamico tegen Kembit Lions. Maar de Oss/Heesche handballers hoefden zich niet te schamen voor de 17-33 nederlaag tegen de landskampioen in de achtste finale van de beker.

De eerste goal was voor Dynamico, cirkelloper Twan van Iperen maakte die direct uit de eerste aanval. Na tien minuten waren beide partijen nog in elkaars buurt (3-5), maar daarna maakten de Limburgers direct een einde aan alle illusies. Negen goals op een rij vielen er, naar later bleek de langste streak zonder tegendoelpunten van Lions met oude bekenden Jelte Hiemstra en Kyan van Berlo.

Met alle verdwenen spanning konden de spelers van Dynamico op zoek naar persoonlijke succesjes. En die kwamen er zeker. Wat te denken van keeper Paul van Iperen, die de eerste 23 minuten speelde, vijf reddingen noteerde en met zijn laatste actie de bal in een leeg doel gooide. In de tweede helft waren het de jonkies die hun moment of fame grepen. Marios Diamantis benutte een penalty bijvoorbeeld en Pim van Munster werd medetopscorer.

Maar de grootste uitblinker was Tycho Kant (foto). Hij startte de tweede helft en kreeg twee minuten voor tijd een publiekswissel. In zijn 28 minuten speeltijd kwam hij tot een reddingspercentage van 39 procent (11 goals tegen). Twee keer maakte hij een save met zijn hoofd, dat was wel pijnlijk. Toch zal hij met een lach terugkijken op dit duel, want hij stopte onder meer een penalty, een break en twee open kansen in één aanval, waarna hij zijn verhaal mocht doen bij DTV en het Brabants Dagblad.

Het was de derde keer voor dit team dat het tegen een Beneleague-team speelde in de landelijke beker. In februari 2015 als regioklasser Olympia’89 tegen Aalsmeer (21-40), in februari 2019 als eerstedivisionist Olympia’89/DOS’80 tegen latere bekerwinnaar Volendam (32-44) en nu dus als eredivisionist Dynamico tegen landskampioen Lions (17-33). Weliswaar niet de kleinste marge, maar wel het minste aantal tegentreffers.

Dynamico – Kembit Lions 17-33 (7-20). Scores Dynamico: Twan van Iperen 3, Harm van Iperen 3, Pim van Munster 3, Jordi van Erp 3, Erik Loeffen 1, Wout van Iperen 1, Marios Diamantis 1, Paul van Iperen 1, Firouz Hosseini 1.

15901e47 c966 4882 95fb 8f93f3cb8b3d

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin