Dynamico moet uiteindelijk tevreden zijn met punt bij EHC, gat van 2 blijft zo intact

DEN HAAG – Aanvoerder Erik Loeffen heeft een puntje uit het vuur gesleept voor de mannen van Dynamico in het doordeweekse inhaalduel bij EHC: 25-25 (10-12). Door dit resultaat houdt de ploeg van trainer Vladan Mijalkovic de Hagenaren (in elk geval voorlopig) achter zich.

Toch voelt het resultaat dubbel aan. Want met nog een klein kwartier te gaan, was de voorsprong nog vijf. Anderzijds, de ploeg toonde wel veerkracht bij 24-23 en 25-24. Bovendien is EHC-uit gewoon een lastige pot. EHC is de laatste maanden prima op dreef.

Dat kan inmiddels echter ook gezegd worden van Dynamico. Voor de tweede keer dit seizoen is er een reeks van drie zonder nederlaag. Daardoor wordt het gat naar de laatste degradatieplek opnieuw groter en is die bijna geruststellend te noemen. In puntentotaal komt de Oss/Heesche formatie in punten bovendien gelijk met Feyenoord, al is het doelsaldo nog wel een stuk minder.

De gelijkmaker viel met nog zo’n 95 seconden op de klok (zie foto). Erik zag een gat, dook erin en maakte met een mooi stuitje zijn belangrijkste treffer van het seizoen. Een heerlijk gevoel dat iedereen hem van harte gunt. In de allerlaatste minuut kreeg Frennie Bens zijn derde tijdstraf (en dus rood), maar een overtalsituatie leverde EHC gelukkig geen winnende treffer op.

Aan de overkant kon in ondertal evenmin nog een grote kans worden afgedwongen. En dus bleef het 25-25. Naast Erik zullen ook A-junioren Jari van Vliet en Firouz Hosseini een prettig gevoel hebben overgehouden aan de wedstrijd; zij scoorden beiden twee keer. Vladan zal waarschijnlijk het meeste balen. Zoals eerder gezegd had Dynamico tot 18-13 de touwtjes stevig in handen. En de negatieve punten blijven bij een coach meestal het langste hangen.

Hier kun je de wedstrijd terugkijken.

EHC – Dynamico 25-25 (10-12). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 5, Erik Loeffen 4, Geert van de Goor 4, Frank Loeffen 2, Harm van Iperen 2, Jari van Vliet 2, Firouz Hosseini 2, Frennie Bens 2, Jesper van Kessel 1, Merijn van Loon 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin