Dynamico moet zich gewonnen geven in ‘slag om Brabant’

OSS – Op de ranglijst was al een tijdje duidelijk dat Tachos als beste ploeg van Brabant zou eindigen. Maar wellicht kon Dynamico de subtopper uit Waalwijk in de eigen Osse Rusheuvel verslaan? In de eerste helft leek het erop dat het tot de mogelijkheden zou behoren (16-17), maar in de tweede helft verdween een resultaat snel uit zicht: 27-34.

In de eerste helft was met name Wout van Iperen (foto) erg sterk op dreef. Hij nam zijn ploeg bij de hand met mooie goals vanuit de tweede lijn en goede acties waar teamgenoten van konden profiteren. Toch was het Tachos dat lang voor stond, telkens met maximaal één of twee punten verschil. Maar Dynamico bleef bij en pakte bij 24.58 de eerste en naar later bleek de enige voorsprong.

Merijn van Loon was doeltreffend in de break. Op zich geen bijzondere prestatie, wel als je bedenkt dat hij in de loop een duwtje kreeg van Tachos-opponent Nick Veltman. Die kreeg terecht rood. Maar Dynamico profiteerde niet met goals van de overtalsituatie. Even later stond Tachos weer voor (15-16), maar Frank Loeffen maakte vanaf 7 meter gelijk. De laatste goal van de eerste helft was echter voor de Waalwijkers.

Na rust kwam Dynamico nog één keer langszij (18-18 via Pim van Munster), maar daarna maakte Tachos snel een gaatje van een treffer of vier, vijf. De ploeg van trainer Damir Josipovic bleef strijden en bleef zodoende tot 26-30 in het spoor, maar in de absolute slotfase liep de achterstand nog verder op. En daarmee wonnen de gasten ‘de slag van Brabant’.

Dynamico – Tachos 27-34 (16-17). Scores Dynamico: Wout van Iperen 7, Frank Loeffen 5, Erik Loeffen 4, Merijn van Loon 4, Pim van Munster 3, Cas Kerstens 2, Bart Hanenberg 1, Thomas van Kessel 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin