Echec voor Dynamico-heren: stevige thuisnederlaag tegen concurrent

120197180 3424038914346188 1276158981486983949 n
Trainer Vladan Mijalkovic (op archiefbeeld): lastige tijden met Dynamico.

OSS – De handballers van Dynamico moeten echt op gaan passen in de eredivisie. Door een ruime thuisnederlaag tegen Feyenoord (18-30) achterhaalden de Rotterdammers de Oss/Heesche formatie op de ranglijst, terwijl ook GHV won. Daardoor staat de ploeg van Vladan Mijalkovic ‘ineens’ één-na-laatste. Het enige geruststellende: de voorsprong op de laatste plaats (en enige degradatieplek) is drie punten.

Zoals vaker dit seizoen was Dynamico in de eerste helft gelijkwaardig aan de tegenstander. Sterker nog, in minuut 25 stond het zelfs met 10-8 (onder meer door twee goals van A-junior Jari van Vliet) voor. Toch stond er iets later een stand van 9-12 op het scorebord bij rust. Dat vergt wat uitleg: een treffer van de thuisploeg werd niet goed geadministreerd door de arbitrage en een tijdstraf voor Frank Loeffen werd effectief benut door de gasten. De laatste van drie treffers in overtal viel in de slotseconde toen Dynamico de keeper (Erwin van den Elzen, die in de eerste helft in topvorm was, net als zijn collega aan de overkant) had ingeruild voor een extra veldspeler.

Dat was toch wel een tikje. Dat werkte door in het begin van de tweede helft. De score werd door Feyenoord snel opgevoerd naar 10-17, waarna het duel de laatste 20 minuten min of meer een veredelde oefenwedstrijd werd. Daarin viel op dat Dynamico nog diverse keren doelpunten tegen kreeg op het moment dat een keeper (in dit geval Paul van Iperen, die prima inviel) werd ingeruild voor een extra veldspeler.

Vladan Mijalkovic koos voor een jeugdige invulling van zijn team in de slotfase; Pim van Munster, Firouz Hosseini en Nic Cornelissen-Wenting kregen bijvoorbeeld speeltijd. Laatstgenoemde beleefde nog een klein persoonlijk hoogtepuntje door zijn eerste eredivisietreffer te maken via de break. Dat was de 18-29, waarna nog één tegengoal volgde.

Dynamico – Feyenoord 18-30 (9-12). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 5, Frank Loeffen 3, Frennie Bens 2, Jari van Vliet 2, Thomas van Kessel 2, Firouz Hosseini 1, Jesper van Kessel 1, Erik Loeffen 1, Nic Cornelissen-Wenting 1, Twan van Iperen 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin