Even verdiende als nipte zege voor dames, met winnende goal van Mirne Hoeks

MILL – De dames van Dynamico blijven bovenin meedraaien. Maar makkelijk kwam de overwinning bij MHV’81 2 niet tot stand. Pas in de slotfase werd het duel beslist. De zege was wel meer dan verdiend.

Een zeven meter nemen een koud kunstje? Tot op zekere hoogte wel natuurlijk. De schutter is altijd in het voordeel van de keeper, zou je zeggen. Maar er komt meer bij kijken dan een goede worp. Het gaat ook om je zenuwen in bedwang houden. En de druk wordt groter naarmate de penalty verder in de wedstrijd is en de tegenstanders dicht bij elkaar in de buurt zijn qua score.

Wat dat betreft kon het eigenlijk niet spannender dan afgelopen zondag in Mill? Het plaatje: de absolute slotfase, een stand van 27-27 en de bal in de handen van Mirne Hoeks op 7 meter van de goal. Maar ze gooide hem net zo makkelijk tegen de touwen alsof het 0-10 stond na tien minuten spelen. Hoe dan ook, de goal was goud waard.

De punten kwamen Dynamico toe, maar dat wil niet zeggen dat de overwinning eenvoudig tot stand kwam. Sterker nog, even voor het beschreven moment was het nog 27-26 voor de reserves van de titelkandidaat in de eerste divisie. Babet Verstegen zorgde echter snel met een efficiënt schot vanuit de hoek voor de gelijkmaker, waarna Mirne het karwei dus afmaakte.

Grote delen van de wedstrijd stond Dynamico voor (nooit meer dan twee), maar dat vasthouden of uitbreiden bleek elke keer een te taaie klus. Tot de slotfase.

MHV’81 2 – Dynamico 27-28. Scores Dynamico: Sabine Bouwman 7, Jessie van Lieshout 5, Mirne Hoeks 4, Anne van Munster 3, Evi Hoeks 3, Babet Verstegen 2, Luca Banken 1, Manouk van den Hout 1, Gaby van de Meulenreek 1, Astrid Weug 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin