Geslaagd eredivisiedebuut voor scheidsrechters Carlijn & Roos

carlijn
Carlijn Kleinpenning (rechtsonder) observeert aandachtig de wedstrijd. Roos van Beek houdt achter het doel alles in de gaten.

Op je negentiende debuteren in de eredivisie als scheidsrechter, het is maar weinigen gegeven. Carlijn Kleinpenning deed het zondag, in een van de weinige eredivisiewedstrijden die dit weekeinde doorging. Ze bracht samen met koppelgenote Roos van Beek uit Volendam de wedstrijd Fortissimo – VOC (21-30) tot een goed einde.

De wedstrijd ging tussen de gepromoveerde thuisploeg uit Cothem en de regerend landskampioen. De Amsterdamse equipe pakte zowel in 2018 als 2019 de titel. Dit jaar sloten zij ook de reguliere competitie als eerste af, maar door de coronacrisis werd de kampioenscompetitie niet afgewerkt.

Het onderlinge verschil was te groot om er echt een spannende pot van te maken. Maar ook bij zo’n duel vallen er tal van lastige beslissingen te nemen en dat ging de dames over het algemeen erg goed af.

Carlijn was zelf na afloop blij met haar eerste wedstrijd op dit niveau. “De rapporteur was ook tevreden. Voor een debuutwedstrijd was het mooi en ging het goed. Natuurlijk wat aandachtspuntjes, maar we mogen terug kijken op een geslaagde wedstrijd.”

Eerder dit jaar maakte Dtv een reportage over Carlijn. Die kun je hier terugkijken.

Knipsel
Carlijn begint met het afgroeten na de wedstrijd. Die eindigde in 21-30 voor VOC.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin