Geweldig! Jongens B zijn Nederlands kampioen

OSS – De jongens B van Dynamico zijn kampioen van Nederland. Zondagochtend versloeg het team van trainer/coach Kevin van Erp en ‘manager’ Carin van Erp Tachos met 34-22, waardoor het niet meer te achterhalen is voor de concurrentie.

Zo’n tien minuten voor einde van de wedstrijd was duidelijk dat de winst binnen was. “Toen heb ik verteld dat de wedstrijd van volgende week in Twente een 0-10 wordt, omdat zij geen team op de been kunnen brengen”, vertelt Kevin. “Dat wist ik vrijdag al, maar had ik niet verteld, omdat de zenuwen zo minder groot bleven en omdat de verrassing dan extra groot zou zijn.”

Die voorspelling kwam uit. “Iedereen was heel blij, de ontlading kwam er helemaal uit na een lang seizoen.” En misschien ook wel omdat Tachos helemaal geen makkelijke tegenstander is. In de finale van de Jac Stammes Cup werd er bijvoorbeeld van verloren. “Maar vandaag waren we een stukje scherper en iedereen speelde goed. Dat was toen niet.”

434a7e30 d2bf 4450 9350 f41f6546ab04
Kevin van Erp, druk gebarend tijdens het kampioensduel.

De terechte kampioen

Of Dynamico de terechte kampioen is? “Ik denk het wel, ook qua doelsaldo staan we ruim boven Hercules, de nummer twee. Maar het was een spannend seizoen met Hercules en Bevo als goede concurrenten. Voor het seizoen was ik tevreden met top-5, ik had echt niet het idee dat we Nederlands kampioen zouden worden. Dat idee begon pas te leven toen we achter elkaar Bevo en Quintus relatief eenvoudig versloegen.”

Het feest in sporthal de Ruivert werd later voortgezet bij Kevin thuis. “Daar hebben we gewoon een heel leuke middag gehad. Het seizoen is nog niet afgelopen, nu gaan we vol voor een ticket voor het NK beach. En daarna mogen alle jongens, behalve keeper Tycho Kant, naar de heren A om te kijken wat ze in die categorie in de jeugddivisie kunnen doen.”

6420029e 51a3 45a6 8192 4c1ad1d33f17
Voorzitter Jan-Paul Langens feliciteert de jongens B.

Kleine seizoensanalyse

Tijdens de afsluitende middag nam Kevin het woord voor een kleine seizoensanalyse. “De coach van Aalsmeer vroeg een paar weken geleden wat ons geheim was? Daar heb ik over nagedacht. Ik denk dat het was dat we echt voor elkaar door het vuur gingen, alles voor elkaar over hebben, door kunnen wisselen zonder zwakker te worden en een écht team zijn. Daardoor wonnen we ook slechte wedstrijden, zoals vaker bij kampioenen. En door de wilskracht wonnen we ook wedstrijden die heel moeilijk waren. Tegen Feyenoord (thuis) stonden we veertig minuten achter, maar wonnen wel. Tachos uit: acht punten achter, maar we wonnen. Swift Helmond uit: drie punten achter met drie minuten op de klok, maar we wonnen. Dat is heel knap van jullie.”

Twee weken geleden kende Dynamico de eerste kampioenen in de nog jonge clubhistorie. En nu na twee jaar al dus de eerste landstitel een feit. Deze ploeg treedt in de voetsporen van de jongens B van Olympia’89 in 2013, toen onder meer Wout van Iperen en Jeroen Roefs Nederlands kampioen werden.

Dynamico – Tachos 34-22. Scores Dynamico: Victor Schurink Quintero 9, Bart Hanenberg 4, Joep Smits 4, Erik de Bever 4, Jeffrey van Erp 3, Daan Bremmer 3, Marios Diamantis 3, Nils Verstegen 2, Sam Peperkamp 1, Thomas Jansen 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin