Heren en dames verliezen ruim, Erwin van den Elzen en Mirne Hoeks zijn lichtpuntjes

WhatsApp Image 2021 10 31 at 19.38.09
Een van de stops van Erwin van den Elzen. Foto: Barrie van Zundert

OSS/HELMOND – Zowel de dames als de heren van Dynamico hebben dit weekeinde een ruime nederlaag geleden, beiden met exact elf goals verschil. De mannen (eredivisie) deden dat thuis tegen Bevo 2 (19-30 na ruststand van 9-16) de vrouwen (eerste klasse Brabant) uit bij Swift Helmond (34-23 na een ruststand van 15-10).

De heren kwamen in de Rusheuvel in het begin goed voor de dag door een 2-0 voorsprong te nemen. Bevo zette de schade snel recht (5-6), maar op dat moment kon de thuisploeg nog wijzen op vele gemiste kansen. Daarna scoorden de Limburgers vijf keer op rij, was de wedstrijd vroegtijdig beslist en kon Dynamico alleen maar beamen dat de gasten (met een hoog Jong Oranje-gehalte) terecht een flinke zege boekten. Positief was wel dat keeper Erwin van den Elzen zijn rentree maakte na blessureleed. In de tweede helft noteerde hij tien reddingen, waaronder een strafworp en meerdere open kansen.

Dynamico – Bevo 2 19-30 (9-16). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 6, Frank Loeffen 3, Erik Loeffen 2, Thomas van Kessel 2, Jesper van Kessel 2, Twan van Iperen 2, Frennie Bens 1, Merijn van Loon 1.

De dames konden tot 3-3 thuisploeg Swift Helmond bijbenen. Maar hier was een serie van 7-2 de inleiding van een stevige nederlaag. Tot 24-18 kon de marge nog redelijk gehandhaafd worden, maar in het slot ging het mis. De krachten vloeiden weg, waardoor het klasseverschil tot uiting kwam. Positief punt was de inbreng van Mirne Hoeks, de uit de A overgekomen speelster die het hele seizoen al een goede indruk maakte, maar dit weekeinde helemaal met zeven treffers.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin