Herstart heren met onbekende tijd uitgesteld

118836689 3348650671885013 4088079053176833576 o 1

De eredivisie handbal wordt niet in januari hervat. De handbalbond meldt het volgende op de website:

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft besloten de competitie niet  in januari te hervatten. Dit besluit is genomen door het bestuur van de handbalbond, mede na overleg met het Topsportplatform (vertegenwoordiging van de tophandbalverenigingen). In het licht van de huidige landelijke maatregelen en de maatschappelijke belangen van spelers en speelsters wordt gestreefd naar een herstart in februari. Wel wordt er in januari een start gemaakt met trainingen.

 “Bijna alle spelers uit onze hoogste competitie werken naast hun sport en er zullen werkgevers zijn, bijvoorbeeld in de zorg, die niet willen dat hun werknemers weer gaan sporten in competitieverband. Als bond hebben we deze belangen meegenomen in de beslissing”, aldus Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV.

De komende periode wordt gebruikt om het proces richting trainen zorgvuldig in te richten, zodat aan alle protocollen voldaan kan worden. Wanneer dit in januari succesvol geïmplementeerd is, zal de exacte datum van de herstart bepaald worden.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin