Rabobank helpt Dynamico intensief: ‘Mooi om te zien wat er bij jullie club gebeurt’

URD4B000A09 00001 1

“Ik vind het heel mooi om te zien wat er bij Dynamico gebeurt”, is de conclusie van Ellen Kamp van de Rabobank aan het eind van het gesprek. “Jullie zijn met een grote groep mensen voortvarend van start gegaan met Rabo Club Support. De eerste bevindingen zijn positief. Het is leuk om dat aan de zijkant te zien gebeuren, Rabobank draagt daar graag een steentje aan bij.”

Met die voortvarende start doelt ze onder meer op de drie O’s die Dynamico steeds meer wil gaan uitdragen: ontmoeten, ontvlammen, ontwikkelen. Aan de hand van die drie thema’s, bedacht door projectleider Luciën de Groot, wil de handbalclub meer leden, vrijwilligers en sponsors aan zich binden. Het is een vraagstuk waar de bank graag bij helpt. Ellen legt uit wat Rabo Club Support precies inhoudt: “De meeste mensen kennen het natuurlijk van de campagne in het najaar, maar dat is maar één aspect.”

Saskia en Ellen
Ellen Kamp (l) en Saskia Muris (r).

Ze vervolgt: “Maar het grotere doel is om verenigingen en stichtingen te ondersteunen, hetzij via online of live workshops, via masterclasses of via een traject dat Dynamico nu ook meemaakt met 1-op-1 begeleiding van professionals. Voor dat laatste mocht iedere vereniging zich met een specifieke hulpvraag opgeven en hebben wij bekeken welke club voor welke vorm van begeleiding in aanmerking kwam. Rode draad: hoe maak je die clubs toekomstbestendig? Daar zetten we samen met NOC*NSF op in de komende tien jaar.”

Zit daar een bepaald verdienmodel achter? “Nee, helemaal niet”, aldus Ellen, die samen met haar collega Saskia Muris en Hans Willemsen namens het SEC het hele traject heeft opgezet. “Het enige dat we vragen aan verenigingen is of ze het traject dat we met ze doorlopen op hun website en sociale media laten zien. Zodat ze een inspiratiebron zijn voor andere verenigingen om ook mee te doen met Rabo ClubSupport. We geven als sponsor geen zak geld meer, maar helpen verenigingen en stichtingen graag om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarmee laten we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid zien, waar Rabobank ook om bekend staat.”

Dynamico is niet de enige club die momenteel intensief ondersteund wordt. “Nee, bijvoorbeeld ook twee fanfares waarbij het echt mooi om te zien is hoe die twee van elkaar leren. En in Heesch HVCH en MHC Heesch samen die zich richten op een gezamenlijk sportplatform/gezonde voeding. En ook bijvoorbeeld voetbalclub Ulysses die zijn sportpark breder wil inzetten. En dat levert tot nog toe veel enthousiasme op én concrete acties. Bekeken wordt hoe we iedere club kunnen helpen zichzelf te versterken aan de hand van de specifieke vraagstukken. Tot op heden lukt dat goed.”

Dynamico is ongeveer halverwege het traject. “Maar als er behoefte is aan een vervolg, dan weten jullie ons te vinden.”

Knipsel

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin