Scheidsrechterscommissie: wie we zijn, wat we doen en wat we willen

Wie zijn toch elke week de vrijwilligers die er voor zorgen dat er elke week een scheidsrechter is die ons ondersteunt om de wedstrijd mogelijk te maken? En mij er aan helpt te herinneren dat ik volgende week een wedstrijd mag fluiten. Langs deze weg willen wij de drie personen van scheidsrechterscommissie aan jullie voorstellen.

Carlijn Kleinpenning:
oud-speelster dames (net afscheid genomen als actief speelster), student aan de Hogeschool Breda, scheidsrechter namens Dynamico in de eredivisie

Sjoerd Mangnus:
oud-speler heren senioren DOS’80, scheidsrechter voor Dynamico in bondswedstrijden, en coach van dochter bij de basketbalclub in Berlicum

Joost Meulendijks:
werkzaam in Oss, scheidsrechter sinds jaar en dag, ondersteunt Bondsbureau NHV regio Brabant

***

Waarom is er een scheidsrechterscommissie?
Een handbalwedstrijd kan alleen maar plaatsvinden als er minimaal drie dingen zijn geregeld:
1. Thuisspelend team
2. Uitspelend team
3. Scheidsrechter
als een van deze drie er niet is, kan de wedstrijd niet doorgaan. Dus zonder scheidsrechter zijn er GEEN wedstrijden.

Wij zorgen ervoor dat er elk weekend thuis of bij de bonds- of landelijke wedstrijden die toegewezen zijn aan Dynamico er een scheidsrechter is die het mogelijk maakt dat jullie kunnen spelen.

Wat doen we dan allemaal binnen de commissie?

Laten zien dat scheidsrechter zijn leuk is, spannend en uitdagend

We proberen de leden van Dynamico warm te maken om deel te nemen aan de opleiding tot scheidsrechter.

Dat de mannen van Handbal dynamico in de eredivisie uitkomen, weten we. Maar er is nu ook een vrouw uit Oss die dat bij…

Geplaatst door Dtv Sport op Vrijdag 4 september 2020

Opleiden

We leiden A-en B jeugd en coaches op om hun NHV-spelregelbewijs te laten halen. We geven de opleiding , theorie en praktijk, zodat je als geslaagde scheidsrechter de wedstrijden tot een goed einde kunt brengen. En weet wat de spelregels zijn. Hiermee kun je als speler/coach ook je voordeel doen. We geven de leden en scheidsrechters ondersteuning, begeleiding waar nodig is om hun wedstrijden te kunnen fluiten.

Indelen van wedstrijden

Voor de thuiswedstrijden in breedtesport zorgen we voor de indeling van de wedstrijden, die gefloten worden door de leden, jeugdwedstrijden, en verenigingsscheidsrechters, A-jeugd en senioren. Hiervoor hebben wij jullie weer nodig om alle 250 wedstrijden te kunnen bemensen want zonder jullie geen scheids en geen wedstrijd.
Wist je dat je beloond wordt als scheidsrechter als je meer dan het aantal toegewezen wedstrijden fluit? Je kunt dus geld verdienen door een uurtje op het veld te staan en de wedstrijd te begeleiden.

We houden ook bij of er daadwerkelijk door de leden gefloten wordt in de wedstrijden die aan hen zijn toegewezen. Zo ja, dan krijgen ze fluitvergoeding voor hun gefloten wedstrijd.

Luisterend oor

We zijn ook het luisterend oor voor de leden voor vragen en problemen bij handbalspelregels zodat we antwoorden en oplossingen kunnen geven.

Vacature: twee extra mensen gezocht

De commissie bestaat uit 3 leden en dat is aan de (te) krappe kant. Graag willen we dat er minimaal 2 personen meer bijkomen bij de commissie.

Vandaar ons verzoek: wie heeft belangstelling om plaats te nemen bij ons commissie? 1x per maand komen we bij elkaar om te vergaderen. We bespreken punten die hierboven staan.

Mocht je belangstelling hebben en je geroepen voelen om hieraan te deelnemen, laat het ons weten.

Toch nog vragen, schroom niet om van je te laten horen.
Carlijn, Sjoerd en Joost
(scheidsrechters@handbaldynamico.nl)

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin