Thriller van jewelste levert Dynamico een mooi punt op

VOLENDAM – Ook al stond je niet binnen de lijnen, maar zat je aan de kant, dan kon je nog moe zijn geworden van Volendam 2 – Dynamico. De wedstrijd had veel weg van een intense thriller. Meeleven kostte al energie genoeg. De cijfers: rust 17-14, eindstand 33-33.

Over de eerste helft zullen we het maar kort hebben: na een gelijkopgaand begin (5-5 na 12 minuten) neemt Volendam de regie stevig in handen. Een voorsprong van vijf (13-8 na 22 minuten) betekent echter niet al een vroege beslissing van het duel, zo blijkt later. Maar het is ook weer niet zo dat Dynamico voor rust al zicht heeft op een comeback. Na dertig minuten is de achterstand drie, ondanks de mooie veertiende treffer van Dynamico. Een echte teamgoal met Kevin van Erp in de rol van afmaker: rust 17-14.

En in eerste instantie gaat de tweede helft op dezelfde voet verder. In de eerste minuten na rust vergroot Volendam zelfs het gat, gelukkig maar een beetje: 20-16. Maar dan staat Dynamico op. Cirkelloper Merijn van Loon is twee keer koel vanaf de cirkel, terwijl Chiel van Iperen aanlegt voor zijn zesde, zevende en achtste treffer. ‘Ineens’ staat het weer gelijk in het vissersdorp: 23-23 na 42 minuten.

Het feit dat Volendam een time-out neemt, spreekt boekdelen. Maar wat vaak gebeurt, gebeurt nu niet: het ritme van Dynamico wordt níet onderbroken, Volendam kan het momentum van de Oss/Heesche equipe niet doorbreken. Aanvoerder Erik Loeffen heeft het moment van rust misschien wel nodig gehad om zijn moment te grijpen. De 23-24 maakt hij op een voor hem vreemde positie (de cirkel), de 24-25 en 24-26 produceert hij vanaf zijn traditionele opbouwpositie.

Vanaf die treffer valt bijna elk detail wel te beschrijven, maar we zullen ons beperken tot de hoofdlijnen. Wout van Iperen maakt een knappe goal vanuit de hoek, terwijl Chiel van Iperen onhoudbaar blijft voor de oranje defensie. En zo is het verschil zelfs drie: 25-28. Volendam laat heel wat kansen liggen door een voortreffelijk keepende Paul van Iperen om sneller gelijk te komen, dan ze uiteindelijk zullen doen. Maar ook Dynamico laat het na om het gat te vergroten door wat slordigheden.

Volendam haakt telkens op het tandvlees aan, maar elke keer weer is er weer een antwoord van Dynamico. Tot de 30-33 van Chiel van Iperen (zijn dertiende goal van de avond), drieënhalve minuut voor tijd. 23 seconden later is het al 31-33. En weer een minuut later is het perspectief opnieuw anders. Penalty tegen voor Dynamico en een tijdstraf voor de prima verdedigende Ruud van den Elzen. En die gaat raak: 32-33. Zo moet de donkerblauwe brigade de laatste 130 tellen in met een voorsprong van één maar met een man minder.

Volendam dekt offensief en lokt zo fouten uit bij Dynamico. De eerste keer dat de thuisploeg zelf de bal heeft, mondt uit in een open kans die tegen de paal gaat. Maar de tweede keer is het wel raak: 33-33. Nog 42 seconden op de klok. Erik Loeffen komt tot een afronding, maar de Volendam-keeper redt. En zo hebben de oranjehemden met nog 15 tellen te gaan de kans op de zege. Maar een aanvallende fout zorgt dat deze wedstrijd geen verliezer krijgt. En dat is eigenlijk niet meer dan terecht.

In de hoofden van de Dynamico-spelers was lijfsbehoud al een paar weken een zekerheidje. Nu kan het ook officieel niet meer misgaan. Door het puntje en de nederlagen van Havas en PSV wordt de formatie van trainer Damir Josipovic minimaal veertiende.

Volendam 2 – Dynamico 33-33 (17-14). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 13, Erik Loeffen 6, Wout van Iperen 5, Merijn van Loon 4, Frank Loeffen 3, Pim van Munster 1, Kevin van Erp 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin