Aanvallend prima tegen E&O, maar toch een nederlaag in het verre noorden

cab27b0a 364e 4da1 a380 68d10f60fbbb
Een van de dertig goals van Dynamico staat op het punt gemaakt te worden, door Kevin van Erp.

EMMEN – Uit bij topper E&O scoorde Dynamico er lustig op los, maar de aanvallende slagkracht van de thuisploeg in toom houden lukte niet. Daardoor leed de ploeg van trainer Vladan Mijalkovic in Emmen een verwachte nederlaag: 37-30 na een ruststand van 18-14.

Tot 13-12 bleef de Oss/Heesche formatie zelfs keurig in het spoor van de roemruchte club, dat was vooral te danken aan de scoringsdrift van Chiel van Iperen en Frank Loeffen. Ook keeper Paul van Iperen maakte enkele goede stops. Maar E&O benutte een overtalsituatie door drie keer op rij te scoren. De marge van vier kon voor rust niet worden verkleind: 18-14.

En dit scenario herhaalde zich na rust. Dynamico begon goed, onder meer door een rake strafworp van Kevin van Erp. Die tekende daarmee zijn eerste eredivisiegoal aan, na al heel wat bekergoals voor het eerste. Maar de stand van 18-16 bleef maar even op het bord staan, toen Dynamico opnieuw een tijdstraf kreeg en E&O dit opnieuw afstrafte met drie goals op een rij: 21-16.

Langzaam maar zeker vloeiden de krachten weg bij de gasten. Er was voldoende energie om het publiek mooie en rake aanvallen voor te schotelen (met Erik Loeffen en Jesper van Kessel nu vaak in de rol van afmaker), maar verdedigend kreeg de donkerblauwe brigade het niet gebolwerkt. Met 37-30 moest Dynamico de lange busreis naar Oss maken.

Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Bevo 2. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Rusheuvel (dus niet in de Mondriaanhal, zoals op sommige plekken te lezen was).

E&O – Dynamico 37-30 (18-14). Scores Dynamico: Chiel van Iperen 10, Erik Loeffen 6, Frank Loeffen 5, Frennie Bens 3, Jesper van Kessel 3, Thomas van Kessel 2, Kevin van Erp 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin