Afscheidsgroet van Bjorn Fransen, een zeer trotse coach die afscheid neemt

Afgelopen zondag was mijn laatste wedstrijd als coach van de gemengde D-jeugd. Van de meeste spelers ben ik 3 of 4 jaar coach geweest en van sommige zelfs 5-6 jaar. Heb met veel plezier het team gecoacht en het laatste jaar dit samen gedaan met Dick van den Hengel.

Bij deze wil ik alle spelers uit mijn team en de ouders bedanken voor afgelopen seizoen wat een super mooi jaar is geworden voor ons allen.

Het seizoen met ons nieuwe gemengde D-jeugdteam is begonnen op 3 september met een jaarlijks toernooi bij HMC. Dit toernooi wisten we met zijn alle te winnen deze keer. De finale was zeer spannend tegen HMC. Na een achterstand in de eerste helft van 5 doelpunten hebben we dit kunnen ombuigen naar een overwinning met 2 doelpunten verschil.

Na een topseizoen te hebben gedraaid werden we op 26 maart kampioen in de hoogste klasse van Brabant. Met maar 1 wedstrijd verloren en een positief doelsaldo van ruim 350 doelpunten.

Met ons kampioenschap op zak zijn we op 8 april naar het grootste handbaltoernooi van Nederland gegaan, de Jac Stammes Cup.

8 april de poulefasewedstijden gespeeld, gewonnen van PCA Kwiek, HV Hellas en de laatste was Handbalschool Brabant. Aangegeven dat als we met zijn alle als team gingen spelen, we de poulefase zouden kunnen winnen en dat gebeurde ook.

Op zondag 9 april mochten we de finaledag spelen tegen teams als Aalsmeer, Quintus en Volendam. Naar alle spelers aangegeven dat wat we ook doen, ze veel plezier moesten hebben wat de uitslagen ook zouden zijn. Na een overwinning op Volendam en een gelijkspel tegen Aalsmeer kwam de finale wel in zicht. Laatste wedstrijd tegen Quintus werd ook gewonnen dus mochten we naar de finale van de Jac Stammes Cup.

De finale werd gespeeld in Aalsmeer tegen Aalsmeer. Als team hebben we gestreden en de winst mee naar huis genomen. 16-14 gewonnen tegen Aalsmeer.

Jac Stammes Cup

Aan het einde van het seizoen hebben we de buitencompetitie meegedaan in de Jongens C klasse. Dit om alvast te wennen aan volgend seizoen. Maar we hebben ook de vraag gesteld of ze willen gaan Beachhandballen.

Allemaal waren ze het er over eens: we willen gaan beachhandballen.

Op hemelvaartsdag was ons eerste toernooi beachhandbal in Apeldoorn. Na 1 training te hebben gevolgd bij familie Van Erp in de tuin zijn we naar Apeldoorn afgereisd. Het was een vermoeiende dag geweest, maar we namen wel de tweede plaats mee naar huis en de eerste punten zijn binnen om ons te kunnen kwalificeren voor het NK Beach in Venlo.

Afgelopen weekend hebben we ons 2de toernooi gespeeld in Tegelen bij Eksplosion . We konden merken dat de trainingen van het beachhandbal afgelopen weken ons zeer goed heeft gedaan. Bijna iedereen heeft gescoord met een piro en eindigden boven aan met een doelsaldo van +173.

Aan het einde van de dag mochten we dus ook de beker omhoog houden en konden we weer een toernooi op onze naam erbij zetten.

Bij dezen dus nogmaals alle spelers, ouders en mede-coach Dick bedankt voor dit mooie handbalseizoen. Emberlee, succes volgend jaar bij de meiden C en voor alle jongens cucces volgend seizoen bij de C-jeugd.

Namens een zeer trotse coach
Bjorn Fransen

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin