Jeugdverslagen: heren A1 eindigen knap tweede, jongens B1 pakken winst in slotduel

Tachos – Dynamico heren A1 25-33 (13-13).

Na een lang seizoen stond zaterdag de laatste wedstrijd op het programma. Voor ons was deze wedstrijd nog belangrijk omdat we onze tweede plaats veilig wilden stellen. De tegenstander was Tachos, dit zijn altijd mooie wedstrijden met veel strijd. Omdat H1 tegelijk speelden, misten we een aantal vaste krachten. We speelden dan ook een stroeve eerste helft, 13-13 ruststand.
Na de rust voerden we het baltempo op waardoor we via enkele soepele  aanvallen en goede stops van Tycho snel 3 of 4 doelpunten uitliepen. Deze voorsprong gaven we niet meer weg en we speelden de wedstrijd solide uit. Eindstand 25-33.
Door een paar nipte nederlagen was de tweede plek het hoogst haalbare voor dit seizoen, maar als team en individu hebben we grote stappen gezet. Wedstrijden werden volwassen uitgespeeld en als er iemand een slechte dag had, pikte iemand anders het wel weer op. Ook tactische aanpassingen werden goed opgepikt.
Verslag: Frans van Erp, een tevreden trainer/coach

Hellas – Dynamico jongens B1 26-29 (16-13).

We kwamen met twee man geblesseerd en een slechte mentaliteit de wedstrijd binnen. De wedstrijd begon hierdoor erg moeilijk: slechte schoten op doel, slordig balverlies en ook stonden we als gatenkaas te verdedigen. De eerste helft hebben we hierdoor ook verloren met 16-13. In de tweede helft moest er dus ook iets veranderen, en dus werden we in de rust opgepept door onze coaches Kevin en Marco. De tweede helft begonnen we dominant en begonnen we in het hoofd van de tegenstander te zitten. Ons publiek overtrof die van de tegenstander en hierdoor bleven we dominant doorspelen. De wedstrijd bleef spannend maar uiteindelijk is de winst toch behaald met een score van 26-29.
Verslag: Abel Cozzolino-Bronzwaer

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin