Dynamico moet de zege aan PSV laten, waarmee die ploeg lijfsbehoud realiseert

OSS – De handballers van Dynamico hebben hun vierde eredivisieseizoen niet af kunnen sluiten met een zege. In een berespannende wedstrijd trok PSV Handbal aan het langste eind: 35-38 (rust: 15-14). Door die zege bleven de Eindhovenaren in de eredivisie.

Dynamico eindigt als veertiende, met achttien punten, twee minder dan vorig seizoen. De formatie van Damir Josipovic deed meer dan zijn sportieve plicht, maar in het laatste kwart was bij 25-23 de koek ineens op. Bij 30-35 en zo’n vijf minuten op de klok leek het duel beslist, maar de offensieve dekking van de thuisploeg bracht PSV van zijn stuk. Snelle, rake tegenaanvallen zorgden voor een nieuwe stand van 34-35 en frustratie op de bank van de gasten. ‘What the fuck are we doing’, klonk het zelfs. De stress bleek uiteindelijk niet nodig, want in de laatste anderhalve minuut liep PSV alsnog weg: 35-38.

Na afloop nam aanvoerder Erik Loeffen de microfoon ter hand en bedankte tal van vrijwilligers die het seizoen van de heren 1 mogelijk maakten. En alle supporters voor alle steun door het seizoen heen. En daarmee kwam de jaargang ’22/’23 echt ten einde.

Dynamico – PSV Handbal 35-38 (15-14). Scores Dynamico: Thomas van Kessel 8, Jesper van Kessel 6, Erik Loeffen 5, Merijn van Loon 5, Martin van Iperen 4, Bart Hanenberg 2, Mitchell van Lieshout 1, Ruud van den Elzen 1, Pim van Munster 1, Twan van Iperen 1, Frennie Bens 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin