Coronacrisis: hoe nu verder?

handbal bal

Beste leden,

Jullie keken ongetwijfeld, net als wij, lang uit naar dinsdagavond. Welke corona-maatregelen zouden er versoepeld worden en wat zou dat betekenen voor onze mooie hobby? Het antwoord was redelijk helder: kinderen tot en met 12 jaar mogen weer buiten sporten (geen wedstrijden, wel trainen), zonder beperkingen voor de specifieke training. Jeugd van 13 tot en met 18 jaar mag weer buiten sporten, maar dan wel op anderhalve meter afstand van elkaar. Helaas voor de volwassenen is er voor hen geen versoepeling.

Het fusiebestuur heeft donderdagavond vergaderd en gaat uiteraard geheel mee met de nieuwe richtlijnen. De concretere uitwerking:

*Voor de kinderen tot en met 12 jaar gaan wij weer trainingen faciliteren. Handbaltrainingen op een handbalveld. Via de technische commissie wordt er gepeild bij de trainers of zij training willen en durven geven. Zij peilen vervolgens de animo binnen het team. Staan al die seinen op groen, dan krijg je informatie van je trainer en/of coach.

*Voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar: in de geest van de richtlijnen, en omdat via de handen vaak virussen verspreid worden, is er besloten om trainingen te faciliteren ZONDER BAL. Via de technische commissie wordt er gepeild bij de trainers of zij training willen en durven geven. Zij peilen vervolgens de animo binnen het team. Staan al die seinen op groen, dan hebben trainers de vrijheid om een training verder in te richten, ook tijd en plaats. De enige twee voorwaarden zijn dus: geen bal en gedurende de hele training altijd anderhalve meter afstand van elkaar.

*We hanteren de scheidslijn qua leeftijd streng. Daar komt een praktisch probleem om de hoek kijken: de D-jeugd bestaat uit 12- en 13-jarigen. We bieden wel handbaltraining aan, aan 12-jarigen. De 13-jarigen mogen aansluiten bij de C-jeugd en kunnen dus niet deelnemen aan de handbaltraining.

We vertrouwen erop dat jullie deze richtlijnen in acht nemen. Alleen dan kunnen wij met een gerust hart onze prachtige sport weer langzaam op laten starten. En hopelijk volgen snel meer versoepelingen van de maatregelen, waardoor we elkaar zo snel mogelijk in levende lijve zien. En weer écht mogen gaan handballen.


Vrijdagmiddag ontvingen we een brief van de gemeente Oss. Daarin werd duidelijk dat er vóór 29 april nog niet getraind kan worden. In de tussentijd gaat de gemeente bepalen wat kan en wat niet kan. Wij moeten ons voorstel toetsen bij de gemeente Oss, dus we hebben niet alles in eigen hand. Van de gemeente Bernheze hebben we nog geen brief ontvangen, maar we verwachten een soortgelijke instructie. Kortom, wordt vervolgd.

Met vriendelijke groet
Fusiebestuur DOS’80/Olympia’89

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin