Dynamico blij met vastleggen trainer Vladan Mijalkovic

De mannen van Dynamico worden volgend seizoen getraind door Vladan Mijalkovic. De handbalfusieclub, die het eerste bestaansjaar met de heren in de eredivisie begint, is enorm verheugd over het aantrekken van de 46-jarige oefenmeester, die de vorige jaargang nog provinciegenoot Tachos trainde.

Andersom is de Servische Waalwijker ook blij met de overeenkomst. Eigenlijk was hij plan om een handbalsabbatical te nemen, maar het coronavirus veranderde de plannen. “Ik heb een fulltime baan en een vrouw en twee kinderen, dus het was goed om een jaar niks te doen. Maar door corona heb ik nu al maanden mijn handen vrij, dus de pauze die ik wilde, heb ik nu al. Het valt zo eigenlijk prima uit voor mij.”

Mijalkovic zei ja na een aantal gesprekken met een technische afvaardiging van de club. “Want ik wilde wel weten of het de moeite waard is. Gelukkig dachten we er hetzelfde over. Dat betekent drie keer in de week trainen en een meer professionelere aanpak. Het is een vriendenteam dat ontzettend veel heeft bereikt, van de derde klasse naar de eredivisie, dus het zal best wel even wennen worden als je een trainer krijgt die het anders wil. Maar we doen het stap voor stap.”

Vladan
Foto door Kees Klerx

Hij ziet de potentie van de club. “Dynamico heeft echt veel mogelijkheden. Als je kijkt naar vorig seizoen, dan hebben ze het goed gedaan met veel geblesseerden. Daar wil ik op voortborduren.” Mijalkovic denkt dat hij omschreven kan worden als een felle trainer die veel vraagt van zijn team. Met resultaat. “Met de heren A van Tachos zijn we Nederlands kampioen geworden. Maar de hele jeugd van die club doet het nu al jaren goed. Toen ik zeven jaar geleden begon, werd Olympia kampioen bij de B-jeugd. Wij begonnen vanuit het niets, maar het jaar erop waren de verhoudingen ongeveer gelijk. Het jaar daarop was het andersom.”

De trainer gaat zich bij Dynamico overigens wel alleen maar met het eerste team bezig houden, uiteraard wel ook kijkend naar heren 2 en heren A. “Bij Tachos was het mooi geweest. Daar hebben we het samen prima afgerond. Ik wens ze alle succes. En het is mooi dat ik nu een andere uitdaging aan kan gaan.”

Mijalkovic trainde naast Tachos eerder ook Witte Ster’75 en White Demons. Als speler was hij prof in het voormalige Joegoslavië. In 2002 kwam hij als semi-prof naar Tachos toe. Daar maakte hij deel uit van een prima generatie, die in 2005 de nationale beker won en de finale om de landstitel bereikte. In het dagelijks leven is hij werkzaam in de logistiek bij Red-Rag in Waalwijk, de hoofdsponsor van Tachos.

Vladan2
Foto door Kees Klerx

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin