Volle kalender voor Dynamico-mannen in ’20/’21

OSS – De heren van Dynamico spelen volgend seizoen liefst dertig competitiewedstrijden. De handbalbond maakte maandag bekend dat de eredivisie wordt uitgebreid naar zestien teams. Een van de promovendi is GHV, waardoor het hoogste nationale niveau in 2020/2021 drie Brabantse ploegen telt naast Tachos en Dynamico.

Ook Bevo 2, de ploeg waar de heren zulke warme herinneringen aan koesteren, en Feyenoord, verrassend als nummer 7, komen volgend jaar uit in de eredivisie. De kampioen van de eredivisie, Quintus, blijft actief op dit niveau, net zoals de andere elf equipes. En vanuit de Beneleague komt Houten over. Hoe de precieze competitie-opzet en de promotie/degradatieregeling er precies komt uit te zien, is nog niet bekend. De nacompetitie zal in elk geval beperkter worden, mogelijk zelfs afgeschaft.

feest in panningen
1 juni 2019: de heren vieren de promotie naar de eredivisie.

Aanvoerder Erik Loeffen was ook vrij snel op de hoogte van het nieuws en reageerde verheugd. “Persoonlijk vind ik het een goede stap. Beter een grote reguliere competitie dan nog drie maanden nacompetitie of lucky cup zo na de reguliere competitie. Een extra Brabantse club is heel mooi nieuws. We kennen GHV al vanuit de eerste klasse en hebben allebei veel promoties meegemaakt de afgelopen jaren. Het is een leuke ploeg om tegen te spelen en het is weer een soort van derby erbij. Een aantal jongens hebben ook weleens meegespeeld in de jeugd bij Olympia met toernooien dus kennen we ook persoonlijk goed. Kortom, mooi nieuws.”

14 Erik 682x1024 1
Aanvoerder Erik Loeffen en zijn teamgenoten mogen zich gaan opmaken voor een grote hoeveelheid reguliere competitiewedstrijden.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin