Dames 2 nemen revanche op HVW en naderen koppositie

Dynamico dames 2 – HVW 2 16-14 (9-7).

De nummer twee tegen de nummer één, dat had alles in zich om een spannende en mooie wedstrijd te worden. Zoals eerder in Wanroij toen Dynamico met het kleinst mogelijke verschil verloor (25-24). Met drie punten achterstand móest er gewonnen worden. Een nederlaag en HVW kon de titel ruiken. En dat wilde de ploeg van Hans Verstegen onder geen beding.

“Het was een gelijkopgaande wedstrijd waar je aan alles kon merken dat er iets op het spel stond”, analyseerde de coach achteraf. “We begonnen sterk waarbij wij steeds weer op voorsprong kwamen, in de eerste helft met Marli van Iperen als maker van vele doelpunten. De tegenstander moest steeds in de achtervolging. Verdedigend stond het sterk en de schoten die erdoor kwamen waren voor de goed keepende Femke van Nistelrooij. Bij rust zodoende 2 doelpunten voorsprong. We begonnen de tweede helft matig en het was weer gelijk. Door mooie afrondingen van Marij van Dinther en Marli en het benutten van twee 7-meterworpen van Anouk Maas kwamen we op een voorsprong van vier doelpunten. De tegenstander kwam weer terug tot twee doelpunten tot Linda Verstegen met een mooi schot de wedstrijd besliste.”

Zodoende nadert Dynamico HVW tot op één punt. Als dames 2 zelf foutloos blijft, dan is één misstap van HVW genoeg voor de koppositie.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin