Heren 2 winnen topper met machtsvertoon en grijpen koppositie

Dynamico heren 2 – Groot Venlo 33-21.

De heren 2 spelen voor het eerst dit seizoen landelijk. Enerzijds waren de verwachtingen hooggespannen, anderzijds is het toch altijd maar afwachten wat je een niveau hoger kunt doen. De eerste seizoenshelft begon met uitstekende wedstrijden. Enkel een gelijkspelletje, de rest werd ruim gewonnen. Tegenstander Groot Venlo is eveneens aan een grandioos seizoen bezig en begon de topper zelfs als koploper.

Zo groot als de uitslag doet vermoeden, was het krachtsverschil niet. Voor rust kon je wel zien dat Dynamico meer kans had om te winnen; van 6-5 liep het uit naar 15-11. Na rust kwamen de Limburgers terug tot 16-14, maar toen de ploeg van coach Toon van de Goor nog een serie kon maken (naar 22-16), was het verzet gebroken. Was het een grotere hoeveelheid kracht en conditie? Of was het slechts de mentale tik die zorgde voor een eenzijdige slotfase? Dat gaan we waarschijnlijk in de return merken.

Het collectief blonk uit. Olaf Langens was scherp, net zoals Nic Cornelissen en Ben Woolfitt. Martin van Iperen was belangrijk met mooie passes naar de cirkel en zijn routine in de verdediging. Jeugdspeler Jonas van den Barg viel ook weer goed in. Kortom, een echte teamprestatie waarbij eigenlijk meer spelers een vermelding verdienden.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin