Het zespuntenweekend van Pim van Munster smaakt naar veel meer

Drie wedstrijden in nog geen 24 uur. En ook 6 punten in nog geen 24 uur. Kon afgelopen weekend nóg beter voor Pim van Munster? Nee! Hij won met heren 2 en heren A een topduel, terwijl hij met de heren 1 zegevierde in een degradatiekraker.

De meest voor de hand liggende vraag om mee te beginnen: uit welke zege haal je de meeste voldoening?
“Die van de heren 1 op zaterdagavond. Ik kreeg veel speeltijd – ik schat in een halfuur – en vond eerlijk gezegd dat ik best goed speelde, een van mijn betere wedstrijden voor heren 1. Twee doelpunten bij een kleine zege (26-25 tegen Volendam 2, red.), dat is prima. Dan ‘wint’ die het zelfs van de gewonnen topper met heren A tegen Quintus zondagochtend, waardoor we nu koploper Hercules tot op één doelpunt genaderd zijn. Met heren 2 (zaterdag na heren 1, red.) achterhaalden we door een overwinning zelfs de koploper, maar daar heb ik het minste gespeeld.”

Een halfuur speeltijd bij heren 1, is dat een beetje je gemiddelde?
“Nee, dat denk ik niet. Soms kom ik er wel aan, maar het scheelt heel erg per duel. En ook heel erg met hoe goed je speelt. Als ik geen pepernoot raak, dan blijft het soms maar beperkt tot vijf minuten. Afgelopen zaterdagavond niet dus. Toen was de pijp behoorlijk leeg ook door al die fysieke duels. Vandaar dat het niet erg was dat ik bij heren 2 veel op de bank zat.” 

Wat ben je nu eigenlijk: speler heren 1, heren 2, heren A of van alles een beetje?
“Dat laatste ja. Bij de heren 1 kunnen Frank Loeffen en Thomas van Kessel elkaar afwisselen op de middenopbouw, bij de heren A heb je naast mij alleen Jeffrey van Erp. Het is fijn om met z’n tweeën te zijn, want zestig minuten op de toppen van je kunnen spelen gaat niet. Bij heren 2 doe ik bijna nooit mee.”

Wat is voor jou het belangrijkste dit seizoen?
“Proberen Nederlands kampioen te worden met de heren A. Dit is mijn laatste juniorenseizoen, daarna ben ik voor altijd senior. Dan is dit natuurlijk een mooie kans om iets unieks te winnen.” 

18 jaar oud, maar toch al de nodige eredivisieminuten en -goals gemaakt. Hoe ervaar je dat, is het een grote droom?
“Een grote droom is misschien net een iets te groot woord, maar een klein droompje is het wel hoor. Het klinkt niet logisch dat als je 18 bent je al eredivisie speelt, maar dat is het dus in de praktijk wel. Dat moet je goed voor ogen zien.”

Ook heel leuk waarschijnlijk voor jouw vader om te zien als oud-middenopbouwer die met DOS ook op hoog niveau speelde?
“Jazeker, die vindt dat heel leuk. Geeft me veel tips en feedback. En het is ook extra leuk dat hij me als coach in de B op die plek heeft gezet. Tot dat moment was ik cirkelloper, hij zag dat anders.” 

Een wijs besluit. Nu lijk je een beetje dezelfde kant op te gaan als Jordi van Erp. Is dat een voorbeeld voor jou?
“Zo kun je dat eigenlijk wel noemen ja, Het is ongeveer een zelfde type speler, die het ook meer van zijn snelheid dan van zijn fysiek moet hebben. We hebben ook zo’n beetje dezelfde weg bewandeld. Wie weet in de toekomst ook wel als ik ooit op een hoger niveau ga spelen, maar daar houd ik me nu helemaal niet mee bezig.”

Jordi is zaterdag met zijn Quintus tegenstander van heren 1. Kijk je ernaar uit?
“Nou, ik doe zelf met heren A mee. Heren 1 en heren A vallen dit weekend helaas tegelijkertijd. Uiteraard leeft het bij mijn teamgenoten. Altijd leuk om tegen een oud-teamgenoot te spelen, al is er eerlijk gezegd nog niet heel veel over gesproken. Maar dat komt nog wel.”

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin