Jaarverslag zoals gepresenteerd op de ALV: mooi jaar achter de rug, maar we moeten terug naar basis

Het afgelopen jaar hebben we ondanks de corona een mooi handbaljaar gehad. Er zijn hier en daar wat wedstrijden afgelast, maar ieder team heeft dit jaar de competitie gelukkig af kunnen maken. En een aantal van onze teams heeft dat niet onverdienstelijk gedaan. Zo zijn de meiden B1 kampioen geworden en spelen zij dit jaar in de landelijke competitie, waar ze een ontzettend goede start hebben gemaakt!

De jongens B1 zijn onder leiding van Kevin van Erp Nederlands Kampioen geworden, wat ook een erg knappe prestatie is.

Daarnaast zijn de heren 2 op een tweede plek geëindigd, maar wel gepromoveerd naar de hoofdklasse. Waar ook zij een goede start hebben gemaakt.

Onze heren in de Eredivisie zijn afgelopen jaar geëindigd op een 11e plek. We hebben bij de laatste thuiswedstrijd ook afscheid genomen van trainer/coach Vladan Mijalkovic en de twee keepers van Heren 1, Erwin van den Elzen en Rik Horbach.

Dit jaar speelt onze heren 1 in de Eredivisie onder leiding van Damir Josipovic. Ook hebben we voor het eerst bij de heren een international spelen, want Gjorge Bancaliski is vanuit Noord-Macedonië naar Nederland gekomen om onze selectie te versterken. Het team van Damir heeft deze competitie een moeilijke start gemaakt, maar de eerste wedstrijden zijn inmiddels gewonnen en wij zijn er van overtuigd dat ook dit jaar weer een sportief en gezellig handbaljaar gaat worden.

Ook de Dames 1 hebben een nieuwe trainer/coach weten binnen te halen en dat is niemand minder dan Peter van de Vloet. Daarnaast heeft Aemy Sevinga haar rentree gemaakt en versterkt daarmee het selectie team van Peter. De voorbereiding die Peter voor de dames opgesteld had is ook heel effectief gebleken, want ze staan momenteel op de 2e plek in de competitie.

Onze kampioen zijn afgelopen jaar gehuldigd op wederom een succesvol clubfeest. Het was een gezellige avond in de kantine van sporthal De Rusheuvel.

Naast de reguliere competitie, hebben ook een aantal teams meegedaan aan het NK beachhandbal toernooi. Ook hier zijn weer prijzen in de wacht gesleept, want de jongens C zijn op de 1e plaats geindigd en de jongens B hebben de zilveren beker mee naar huis genomen.

Naast het clubfeest is er vorig seizoen ook weer een jeugdkamp georganiseerd. Dit kamp vond plaats in Liempde en het hoogtepunt was toch wel dat de leden het op mochten nemen tegen het bestuur en de leiding bij een glow in de dark handbal toernooi.

Vorig jaar zijn wij met Lucien het RABO Club support traject gestart en dit is erg succesvol gebleken. Dit jaar zijn we ook een vervolg traject in gegaan onder leiding van Walter van der Mast. Uit het vorige en het huidige traject is een prachtig sponsorplan gekomen en alle credits hiervoor gaan naar Dick vd Hengel, Lieke Reinders, Olaf Langens en Geert Piek. We zoeken nog wel personen die ook niet kunnen wachten om hier mee aan de slag te gaan.

Naast het sponsorplan zijn we door middel van het traject ook tot 3 clubwaarden gekomen waar we onze vereniging mee willen identificeren , namelijk ontwikkelen, ontvlammen en ontmoeten. Dit zul je dan ook regelmatig terug zien op onze socials.

Ook is door middel van dit traject door Erik Loeffen en Kevin van Erp een technisch beleidsplan opgesteld, wat op 7 december a.s. door deze twee heren gepresenteerd gaat worden aan de huidige trainers en coaches.

Momenteel zijn we ook bezig om de club van 100 op te zetten. Dit houdt in dat je een bijdrage van 100euro aan de club doet om zo een steentje bij te dragen. We hebben een mooi sponsorbestand, maar hopen dat ook veel (oud)-leden een extra steentje kunnen bijdragen in de vorm van een jaarlijkse bijdrage van 100 euro. 

We merken ook als fusieclub dat de vereniging door relatief weinig vrijwilligers wordt gestut. Voor veel oudgedienden was het fusiemoment een mooi moment om te stoppen. Door corona was het de afgelopen twee jaar in zekere zin rustig, maar nu alles weer draait, beginnen we als bestuur en commissies te merken dat we niet alle taken goed krijgen geregeld. Ad hoc is alles weer gelukt voor deze jaargang, maar ideaal was het niet. Voor een toekomstbestendige vereniging moeten we gaan bouwen aan de basis. Dat staat dan ook centraal voor het komende jaar.

Verslag: secretaris Maud van Deutekom

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin