Broederstrijd loopt uit op verwachte nederlaag voor heren

KWINTSHEUL – Een ingecalculeerd verlies bij mede-koploper Quintus (32-23 na ruststand van 16-9) had tóch een bijzonder randje voor de Dynamico-heren. Dat had natuurlijk alles te maken met het weerzien met Jordi van Erp.

De spelverdeler, die al vanaf de luiers op onze club was en ook na zijn vertrek anderhalf jaar geleden betrokken is gebleven, maakte vijf doelpunten tégen Dynamico. Het was voor hem een wedstrijd waarin hij op een bepaalde manier toch een beetje tegenop keek. Dat bleek achteraf nergens voor nodig.

Het werd eigenlijk alleen maar leuk voor hem, én zijn ouders Frans en Carin, want broer Kevin (die pendelt tussen heren 1 en heren 2) mocht minuten maken bij Dynamico. En hij scoorde ook. Dat Quintus won, mocht gezien de eredivisieranglijst en mogelijkheden van de ploeg uit Kwintsheul geen verrassing heten. Die blijft zodoende meedoen om de titel. De Oss/Heesche equipe is na vier recente zeges uit acute degradatiestress.

Jordi speelde niet alleen tegen zijn broer, maar ook tegen zijn twee oudere neven, Erik en Frank Loeffen. Die laatste kan in elk geval zeggen dat hij van de familie deze avond de meeste treffers maakte. Bij afwezigheid van Chiel van Iperen nam hij de topscorersrol over (acht treffers). In de fysieke pot, waarin Dynamico de tegenstander bij 7-6 moest laten gaan, viel op dat liefst acht spelers één doelpunt noteerden. Martin van Iperen, die na jarenlange afwezigheid weer een keer mee mocht doen met de ploeg van trainer Damir Josipovic, zorgde voor twee goals.

Quintus – Dynamico 32-23 (16-9). Scores Dynamico: Frank Loeffen 8, Jesper van Kessel 3, Martin van Iperen 2, Gjorge Bancaliski 2, Kevin van Erp 1, Thomas van Kessel 1, Twan van Iperen 1, Erik Loeffen 1, Firouz Hosseini 1, Harm van Iperen 1, Frennie Bens 1, Merijn van Loon 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin