Dames gaan thuis ten onder in subtopduel

HEESCH – Een teleurstellende tweede nederlaag op rij voor de dames van Dynamico. Vorige week werd er goed gespeeld tegen koploper Apollo, maar werd de nummer drie van de eerste klasse niet beloond. Een week later wederom nul punten, maar dit keer tegen nummer vier De Sprint in een thuisduel: 25-29 (rust 12-13). En dat hadden de dames zich heel anders voorgesteld.

Daardoor vervloog het laatste beetje hoop op een kampioenschap. Een plek in de subtop, dat is waar er nu voor gestreden moet worden. Dynamico begon matig en kwam daardoor achter met 2-6, maar daarna volgde een prima spelend team. Voor rust was de achterstand bijna helemaal weggepoetst: 12-13.

Na rust ging de formatie van trainer/coach Peter van der Vloet in eerste instantie door: 13-13. Vanaf dat moment nam De Sprint telkens een voorsprong van een punt, waarna Dynamico weer terugkwam. Tot 17-17, toen moest de donkerblauwe brigade de gasten weer laten gaan. En kon ze niet meer bijhalen. Bij 20-23 toonde Dynamico nog een teken van leven (22-23 en 23-24), maar het bleek achteraf geen cruciale wending, want daarna was het de ploeg uit Deurne die de lakens weer uitdeelde. Eindstand: 25-29.

Dynamico – De Sprint 25-29 (12-13). Scores Dynamico: Sabine Bouwman 6, Mirne Hoeks 5, Aemy Sevinga 3, Britta Schoones 3, Luca Banken 3, Babet Verstegen 2, Manouk van den Hout 1, Anne van Munster 1.

Deel dit artikel:

Deel met Facebook
Deel met WhatsApp
Deel met Twitter
Deel met Linkdin